Přihlášení

Nejen bazén, ale i plovárna se bude rekonstruovat

19. 5. 2011 | Martin Zborník | Diskuze (1) | Sport

Městská plovárna Písek - foto Zborník

Rada města dala 12.5.2011 zelenou zpracování studii rekonstrukce městské plovárny u Václava. Rozhodla na základě podnětu komise pro urbanismus a rozvoj města, která celou rekonstrukci podmiňuje veřejným projednáním před zpracováním studie rekonstrukce. Nutná rekonstrukce má reflektovat prvorepublikový ráz celé stavby a současné potřeby jejich uživatelů. Lze tedy očekávat veřejné projednání celého záměru, stejně jako se připravuje na záměr rekonstrukce plaveckého bazénu pod hradbami.

Dne 27.4.2011 proběhlo jednání Komise pro urbanismus a rozvoj města, kde byl konkretizován záměr rekonstrukce písecké václavské plovárny a doporučen následující postup (viz. níže výňatek zápisu z jednání komise):

Členové komise navrhli pořízení architektonické ,,konečné koncepce“ cílové rekonstrukce areálu plovárny, která by korigovala a usměrňovala postupné ,,ozdravení tohoto místa‘‘ v prvorepublikovém duchu. Byla zvážena i možnost celoročního provozu. Bylo upozorněno na jedinečnost prostoru, který charakterizuje společenský (lázeňský)význam pro město - díky své atmosféře a terénnímu založení. Komise souhlasila s ideou ozdravení plovárenských prostor a navrhla další konkrétní specifikování problémů formou klubové diskuse s určením konkrétních výsledků – tzn. myšlenkové idey, která bude následně realizovaná formou studie.


Bylo jednohlasně navrženo znění usnesení:
Komise pro urbanismus a rozvoj města doporučuje Radě města zadat příslušnému odboru zpracování územní (architektonické) studie využití písecké plovárny. Prostředky lze použít z položky pro úpravu územního plánu.
Pro: Ing. Miroslav Sládek, Ing. arch. Petra Trambová, Ing. arch. Petr Lešek, Ing. arch. Vladimír Krajíc, Ing. arch. Vratislav Vokurka, Ing. arch. Jablonská Laura, Ing. arch. Pavel Veřtát, Ing. arch. Radek Boček

Nepřítomen: Ing. Tomáš Franců

 

VÝŃATEK ZE ZÁPISU

ze zasedání rady města, které se konalo ve čtvrtek 12.05.2011 od 13:00 hodin
v zasedací místnosti Městského úřadu Písek, Velké náměstí 114

47) Podněty Komise pro urbanismus a rozvoj města

U s n e s e n í č. 334/11
2) Rada města souhlasí zadat příslušnému odboru zpracování územní (architektonické) studie využití písecké plovárny. Prostředky lze použít z položky pro úpravu územního plánu (47b)
Hlasování č. 58 pro: 6 Ing. arch. Radek Boček; Ing. Václav Gavlasz; Ing. Karel Kratochvíle; Mgr. Hana Rambousová; Ing. Jiří Uhlík; JUDr. Ondřej Veselý proti: 0 zdrţel se: 1 Ing. Vojtěch Bubník

Související články:
Nový bazén se přemísťovat nebude, zůstane pod hradbami
Sedm nosných pilířů pro rozvoj našeho města
Jak dál s plaveckým stadionem?
0
0

Diskuze k článku +

4. 6. 2012 (14:55)  –  Martin Kovář

0
0

Neví někdo zda je k nahlédnutí STUDIE REGENERACE VÁCLAVSKÉ PLOVÁRNY, která měla být dle zadávacích podmínek hotová 13.4.2012???

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.