Přihlášení

Závod na klasické trati v Písku

31. 3. 2015 | Vojtěch Blažek | Diskuze (0) | Sport

V neděli 19. dubna změří své síly závodníci v orientačním běhu na klasické trati.

V neděli 19. dubna změří své síly závodníci v orientačním běhu na klasické trati. Budou soupeřit mezi sebou, ale i sami se sebou na trati v náročném terénu píseckého Jarníku a Hromové jedle. Závod, který pořádá klub Orientačních sportů Písek, však není pouze pro registrované závodníky, ale i pro širokou veřejnost. Orientační běžec musí prokázat nejen své fyzické síly, ale také svůj důvtip a schopnost číst mapu a orientovat se v terénu. Pro ty, kteří by si chtěli vyzkoušet pohyb v terénu podle mapy, avšak bez rizika ztráty orientace, bude připravena fáborková trať.

Letošní přebor je navíc také kvalifikací na letní Olympijské hry dětí a mládeže, které se uskuteční od 14. do 19. června 2015 v Plzni. Přijďte se proběhnout a porovnat své síly a schopnosti s profesionálními běžci z celé republiky, nebo se jen podívat a nasát atmosféru závodu v orientačním běhu. Pro návštěvníky bude připraveno občerstvení a skákací hrad pro děti.

Klub Orientační sporty Písek pro letošek plánuje ještě několik akcí pro veřejnost a to je přebor píseckých škol (19.6)  a podzimní již 3. Ročník Pimonova kufru – memoriálu Stanislava Blažka (4.10.).

Orientační klub také pořádá tréninky. Ty probíhají každý čtvrtek od 16:00 hodin, sraz je u hlavní pošty. Pro více informací a kontakty navštivte stránky klubu os-pisek.webnode.cz.

 

Krátké video mapy a prostoru, kde se závod poběží.

 

* ve videu je malá chybka: Na Flekačkách (správně je Na Křižatkách)

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.