Přihlášení

Výlet na šumavský Boubín a jeho rozhlednu

2. 9. 2010 | PAVEL KRÁL | Diskuze (1) | Sport

Písek/Boubínský prales - V sobotu 11. září 2010 pořádá jihočeská regionální organizace občanského sdružení SVORNOST výlet na jeden z nejvyšších vrcholů Šumavy, horu Boubín (1362 m n.m.) spojený s výstupem na zdejší rozhlednu.

Odjezd z píseckého vlakového nádraží je v sobotu 11. září v 8:28 hod. SELČ. Pro zájemce se však doporučuje příchod již kolem osmé hodiny ranní (aby byl dostatečný čas na "stmelení" účastníků a nákup společné jízdenky). Trasa cesty bude následující: Písek - Ražice (zde přestup)
- Strakonice (opět přestup) - Kubova Huť. Pravidelný příjezd v 10:37 hod. Pokud se připojíte v průběhu v některé z uvedených zastávek, je to možné (dejte prosím vědět na níže uvedené kontakty). Cena jízdenky za osobu činí 94,- Kč (tam), ale skupinová zpáteční vyjde samozřejmě levněji. Cesta vede z počátku lesní pěšinou, později (většinu trasy) po asfaltové úzké silnici bez přístupu motorových vozidel. Zbytek (cca několik set metrů) opět lesem až k samotnému vrcholku. Celková délka je odhadována na přibližně 6 - 7 kilometrů (tam i zpět). Část výstupu se jde v přírodní rezervaci Boubínský prales. Tomu by měl odpovídat i přístup a chování všech jeho návštěvníků. Z rozhledny samotné, která je prakticky celá ze dřeva, je pak hezký rozhled do širokého okolí. Při dobrých povětrnostních podmínkách jsou krom dalších vzdálenějších kopců Šumavy a českého vnitrozemí (např. chladící věže JE Temelín) vidět i vrcholky Alp! Po sestupu bude možné se občerstvit (popřípadě pořídit suvenýry) v některém z hotelů nebo restaurací Kubovy Hutě, mimo jiné obci s nejvýše položenou železniční zastávkou u nás (995 m n.m.). Odjezd je předpokládán na některou z odpoledních termínů (15:18 hod., eventuálně 17:18 hod.). Doporučujeme vhodné oblečení a především obutí odpovídající pěšímu výletu po horách v nadmořské výšce přes tisíc metrů. Více na: http://svornost.com/?p=7728. Možno využít i kontaktů: jizni.cechy@svornost.com, popř. zeleny_krpal@centrum.cz, nebo telefonní číslo: 737 944 773.

Naviděnou se těší Aleš Procházka a Pavel "P" Král, organizátoři z Jč RO SVORNOST

0
0

Diskuze k článku +

3. 9. 2010 (11:37)  –  Peeszegbashi - Otec Všech Písečáků

0
0

Zajímavé! Rád se zúčastním i s rodinkou…
OVP

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.