Přihlášení

Vráťova šedesátka aneb Pekelný narozeniny na Hradišti

23. 11. 2017 | Martin Zborník | Diskuze (0) | Sport

Vráťa Peklo 60. narozeniny TJ Hradiště foto J. Dušková

Koncem října oslavil šéftrenér mládeže TJ Hradiště Vráťa Peklo své šedesátiny. Bez většího pozdvižení, v klidu, tak jak je mu to vlastní. Ale tou dobou už tajně běžela příprava velkolepé oslavy na jeho počest – akce nazvaná Pekelný narozeniny. Matka nápadu a hlavní organizátorka Saša Sigmundová povolala posily v podobě Martiny Klementové a Jitky Duškové a začalo se vymýšlet, plánovat, propočítávat, zvát, vybírat, objednávat – zkrátka chystat. Dvě věci byly ze všeho nejdůležitější – sehnat co nejvíce hráčů, kteří se s Vráťou potkávali na hřišti v době jeho aktivní kariéry a dále udržet vše v tajnosti. Oboje se podařilo měrou vrchovatou. A to je co říci, protože o oslavě věděla Vráťova rodina, jeho spolupracovníci, kamarádi, všechny děti, které trénuje i jejich rodiče, zkrátka celé TJ Hradiště včetně fanoušků – kromě Vráti.

V den Pekelných narozenin se na hřišti shromáždilo odhadem 150-200 gratulantů. Saša došla pro nic netušícího Vráťu a pod falešnou záminkou ho přivedla na hřiště. Vráťovi se zaleskly v očích slzy, když pochopil, že všichni ti lidé jsou tady kvůli němu. Po předání dárků (brankářský dres s 60-tkou a vlajka TJ Hradiště) se utvořila dlouhá fronta blahopřejících, čekajících na to, až budou moci potřást našemu Vráťovi pravicí, poděkovat mu za všechno, co pro klub a pro děti dělá a popřát mu hodně zdraví. 

Poté, co Vráťa poskytl exkluzivní rozhovor pro Písecké postřehy, šel do dresu a do kopaček. Na hřišti se již totiž rozcvičovala "stará garda", jejímž byl gólmanem a také mužstvo protihráčů – žen a dívek TJ Hradiště. Napříč generacemi všichni bojovali jako lvi a na hřišti odevzdávali maximum. Stejně tak v dalším zápase, ve kterém proti sobě nastoupili Vráťovi dospělí odchovanci. Svého bývalého kouče povolali rovněž do brány. Ani při třetím zápase se Vráťa nevzdálil ze hřiště, proti sobě zde totiž nastoupili jeho současní svěřenci. Teprve potom se mohl i Vráťa přesunout k výtečnému guláši, který byl nachystán pro všechny účastníky oslavy, stejně tak jako čaj, grog, pivo a další dobroty.

Oslava se povedla na výbornou, společnost se výtečně bavila a já závěrem poděkuji všem, kteří se na její organizaci podíleli.

 

Jitka Dušková – text + foto 

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.