Přihlášení

AC SPARTA PRAHA bude hrát na Hradišti

14. 11. 2018 | Martin Zborník | Diskuze (0) | Sport

TJ Hradiště X SPARTA Praha

Pohádka týmu TJ Hradiště pokračuje! Po vyřazení atraktivního soupeře Bohemians 1905 přivítají hráčky z kopce nad Pískem tým ještě zvučnějšího jména – přijede úřadující mistr české ligy AC Sparta Praha. Přijďte podpořit písecké holky při historicky nejvýznamnějším soutěžním zápase tohoto družstva! Utkání se bude konat v sobotu 17.11.2018 od 13 hodin v areálu TJ Hradiště.

Senzace pro Hradiště, asi jako když se Real v lize mistrů chystal do Plzně. To je asi příměr, který snese úspěch, kdy hradišťský tým hrající o tři třídy nižší soutěž, bude díky svým dosavadním úspěchům v Poháru fotbalové asociace ČR žen hostit na domácím hřišti úřadujícího mistra z 1. ligy. Tým, který mnohdy trénuje na hrbolaté louce za hřištěm, protože na jedinou upravenou travnatou plochu se z kapacitních důvodů nemůže vejít, se probojoval ve třech kolech mezi 16. nejlepších týmů. V ČR hraje aktuálně 60 ženských týmů ve 4. úrovních oficiálních fotbalových soutěží. 
 
 
Na stav kabin a zázemí asi SPARTA není úplně zvyklá. Na fotbalovém hřišti běžně paralelně probíhá 3-5 tréninků či zápasů především mládežnických mužstev TJ Hradiště, které umožňuje sportovní vyžití největšímu počtem píseckých dětí a mládeže –  předčí i oddíly Spartaku, hokeje, házené, basketbalu ….  Kdo se nevejde, což je většina, trénuje na přilehlé louce. Přes stále deklarovanou podporu sportu dětí a mládeže město dodnes nedokázalo směnit nebo vykoupit přilehlé, územním plánem vyčleněné, pozemky pro stavbu minimálně ještě alespoň jednoho hřiště. Potřebná je výstavba adekvátního zázemí a najití řešení naprosto nevyhovujících a mnohdy ohrožujících nedostatečných kapacit pro parkování v okolí. To bude soupeř koukat.
 
My jsme ale zvyklí na domáckou atmosféru, přívětivé občerstvení, komunitní atmosféru i na klandry okolo hřiště vymezující prostor pro diváky. 
Proto přijďte v sobotu 17.11.2018 od 13 hodin v areálu TJ Hradiště SPARTĚ ukázat jak se na Hradišti fandí a hlavně podpořme děvčata v jejich neuvěřitelném tažení.
 
Holky děkujeme. 
 
FAČR – Do poháru žen se o víkendu zapojí prvoligové celky
 
0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.