Přihlášení

Radní odsouhlasili projekt Bike Park Písek na Hradišti

10. 10. 2014 | Zdenka Jelenová | Diskuze (0) | Sport

Krátce po čtvrtečním otevření nového hřiště na workout schválila rada města další zajímavý projekt z podobného ranku: plán na vybudování Bike Parku Písek v lokalitě městských lesů za lyžařským svahem na Hradišťském kopci. S návrhem se na město obrátila skupinka aktivních bikerů – vyznavačů jízdy na horských kolech v náročném terénu.

Rada města ve čtvrtek uložila odboru RIMM zajistit vypracování studie takové dráhy jako sportoviště se zaměřením na horskou cyklistiku. Součástí studie bude i propočet nákladů na realizaci. "Odhadujeme potřebné náklady na přibližně dvěstě tisíc korun, bikeři, kteří s tím plánem přišli, jsou ochotní si v podstatě vše vybudovat sami, proto myslím, že by to město podpořit mělo," vysvětlil starosta Ondřej Veselý.

Materiál do rady předložila místostarostka Hana Rambousová, která je známá velmi aktivní podporou podobných projektů, ať už to v minulosti byla celá koncepce dětských hřišť v Písku, na jejímž zpracování spolupracovala občanské skupina Za hřiště, v rámci koncepce pak řada zajímavých a originálních hřišť – včetně prvního proutěného hřiště v jižních Čechách, nebo v poslední době cvičební park na workout u letního kina.

V rámci přípravy návrhu se konala dvě jednání za účasti zástupců města Písek, Lesů města Písku a skupiny zájemců o tento sport. Navržená lokalita v městských lesích za lyžařským svahem je vhodná jak z důvodu náročného a tím vhodného terénu pro vybudování dráhy s překážkami, tak i z důvodu přilehlého lyžařského svahu s lanovou dráhou. "V těch místech ostatně už dnes v podstatě na divoko bikeři jezdí a mají ten terén vyzkoušený jako vhodný," dodal Ondřej Veselý.

Předmětem výstavby dráhy budou terénní úpravy, odvodnění a instalace překážek – například dřevěné lávky, Drop (skok), aj. Sportoviště, opatřené návštěvním a provozním řádem, by bylo veřejně přístupné a nabízelo by dvě dráhy různé obtížnosti – červenou a modrou.

Obdobné tratě u lyžařských svahů jsou už v provozu například na Kramolíně nebo na Špičáku u Železné Rudy (viz snímky).

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.