Přihlášení

Plavání v Písku hrozí omezení a zdražení

25. 11. 2009 | Magdalena Myslivcová | Diskuze (0) | Sport

ilustrační foto

Pravidelné návštěvníky píseckého plaveckého stadionu a koupaliště Sv. Václav zřejmě nepotěší připravované návrhy Městských služeb Písek s.r.o. na úsporná opatření.

     Velkolepý a nákladný projekt přestavby píseckého bazénu na akvapark, který prosazuje místostarosta Tomáš Dušek, neuspěl při žádosti o evropskou dotaci a bude muset čekat na další šance. Přesto už z městské pokladny odčerpává nemalou sumu v řádech milionů.

     Město Písek si nyní přeje, aby provozovatel v roce 2010 ušetřil na provozu obou koupališť 1,1 mil. Kč. Městské služby se domnívají, že uskromnit by se měli plavci. Navrhovaná opatření, která rada města projednala dne 19.11.2009, by pro píseckou veřejnost znamenala řadu změn. Pondělí by se stalo zavíracím dnem. V ostatních dnech by zůstala provozní doba zachována, ve středu by byla prodloužena do 21.00 hod.


     Současně je navrhována také úprava ceníku vstupného. Vstupné by se mělo zdražit ve všech položkách včetně letního provozu venkovního bazénu. Hodinové vstupné by se zvýšilo v průměru o 5,- Kč, roční permanentka z 1.500,- na 1.800,- Kč. Plné znění návrhu je obsaženo v příloze.


     Na koupališti Sv. Václav je navrhováno zvýšení poplatku za kabinku z 800,- Kč na 1.000,- Kč na sezónu. Otevírací doba by napříště nebyla prodlužována do 20 hod. Při teplotě do 18 °C by koupaliště zůstalo zcela zavřené.


     Rada města prozatím odložila své rozhodnutí do dalšího jednání dne 17.12.2009 a uložila Městským službám předložit návrh na úsporná opatření v principu zvýšení ceny vstupného a služeb při maximálním zachování stávající provozní doby (počtu hodin).


Jak tyto změny přijme písecká veřejnost? Bude se písecká radnice před rozhodnutím zajímat o její názory?
 

Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.