Přihlášení

Plavání v Písku bylo zdraženo a časově omezeno

18. 1. 2010 | Magdalena Myslivcová | Diskuze (1) | Sport

Ilustrační foto

Písecké plavecké veřejnosti nadělila rada města do Nového roku zdražení vstupného a zkrácení provozní doby. Na svém jednání 17. prosince zvolila ze dvou variant úsporných opatření předložených Městskými službami, variantu druhou, která přináší zkrácení pondělní provozní doby plaveckého stadionu na polovinu a zvýšení vstupného v průměru o 19%.

     Přijatá opatření znamenají pro uživatele píseckého bazénu omezení rozsahu poskytovaných služeb a zhoršení jejich dostupnosti. Od 1. ledna 2010 se plavecký bazén v pondělí otevírá návštěvníkům až ve 14 hod. Cena vstupného se zvyšuje, viz. ceník varianty 2 v příloze. Hodinové vstupné vzrůstá v průměru o 5 Kč, roční permanentka o 300,- Kč.

     Na koupališti Sv. Václav se provozní doba nemění. Dochází však ke zvýšení ceny kabinky na 1.100,- Kč za sezónu.
 

     Návštěvník bazénu již od ledna zaznamená změny ve vnitřní organizaci práce zaměstnanců bazénu. Je překvapující, že jsme v Písku až dnes objevili možnost úspory ve sloučení prodeje vstupenek a výdeje zámků od skříněk k jedné přepážce, když v jiných městech je tento systém zcela běžný. Již roky se dozvídáme, jak je provoz píseckého bazénu neekonomický. Ale možná by lepší organizace práce přinesla další úspory a návštěvníci by pak nemuseli dotovat ztrátový provoz. 

    Ceny vstupného v jihočeských bazénech se liší především v závislosti na rozsahu poskytovaných služeb. Z hlediska otevírací doby zaostává písecký bazén za ostatními ve dvou kritériích. Večer se zavírá nejdříve, zatímco v jiných městech je to až ve 21.30 nebo 22 hod. O víkendech má nejkratší pracovní dobu, o svátcích se zavírá podstatně častěji než jiné bazény. Letošní dlouhodobá uzavírka v době vánočních svátků neměla v jihočeském kraji obdoby a byla vůči písecké veřejnosti velmi nesolidní, o cestovním ruchu nemluvě. Provozovatel by si měl uvědomit, že právě večer, o víkendu a ve svátek má pracující veřejnost čas jít si zaplavat. Zavřený bazén rovná se ekonomická ztráta.
 

Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

16. 3. 2010 (09:23)  –  iveta

0
0

Úroveň plaveckého bazénu je úbohá. Voda studená, personál škoda mluvit, veškeré dotazy klientů
je obtěžují, pro děti atrakce žádné, nejsou ochotní sprovoznit ani skluzavku do vody.
Bodové ohodnocení 4-.

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.