Přihlášení

Parkour: přeskoky, ale bez koně

6. 7. 2017 | Redakce PS | Diskuze (0) | Sport

V neděli 2. července se v Písku uskutečnil první tzv. parkourový jam, setkání mladých lidí více či méně aktivně se věnujících parkouru, kterého se zúčastnilo kolem 35 lidí ve věku od 10 do 25 let, včetně dvou parkouristů z německého partnerského města Deggendorf.

První písecký parkourový jam vzešel z iniciativy členů písecké parkourové skupiny Family of move, které můžete znát ať už z jejich exhibičních představení na veřejných kulturních akcích v Písku či jste je někdy možná viděli přeskakovat a dělat salta na Starém mostě. „Všichni z Family of move máme bohaté zkušenosti s jamy v jiných městech, ať už v Praze, Brně nebo například Regensburgu“, říká Martin Mužík, jeden z členů Family of move, „proto jsme se rozhodli uspořádat jam i u nás. Baví nás především ta atmosféra, která na jamu vždy panuje a zároveň jsme chtěli přiblížit parkour širší veřejnosti, což se povedlo, neboť účast přes 30 lidí je na první takovou akci velmi dobrá – a především se nám podařilo pozvat i německé parkouristy, kteří si celý den v Písku velmi užili“.

 

Parkour, jakožto disciplína, při které jde o fyzické, ale i psychické, rychlé a efektivní překonávání překážek, se stává čím dál tím populárnější. Dokazuje to i prostý fakt, že Family of move pořádá v Písku již třetím rokem v sokolovně pravidelné sobotní tréninky pro veřejnost a v uplynulém školním roce otevřeli kroužek Parkouru na ZŠ Jana Husa v Písku, kde se pro veliký zájem utvořily dokonce dvě skupiny.

Do budoucna se chtějí Family of move mimo jiné zasadit o vznik nového parkourového hřiště v okolí letního kina, v blízkosti stávajícího workoutového hřiště, čímž by vznikl unikátní prostor pro mladé lidi z celého Písecka, kde by mohli rozvíjet svou flexibilitu a fyzickou sílu, ale také se setkávat s novými lidmi a vyměňovat si zkušenosti. 

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.