Přihlášení

4. KRÁLOVSKÝ MARATON odstartuje 1. října

13. 9. 2017 | Redakce PS | Diskuze (0) | Sport

V neděli 1. října ovládnou břehy řeky Otavy běžci na dlouhých tratích. Písek bude hostit už 4. ročník Královského maratonu, který se z větší části běží po lesních stezkách a podél řeky. Zaběhat si ale mohou i děti a jejich rodiče. Jako místo startu, cíle a zázemí letos poslouží písecký atletický stadion. Na aktuální informace jsme se zeptali hlavní pořadatelky Jaroslavy Králové.

Paní Králová, jaký bude letošní ročník, připravujete nějaké změny?

Letos nestartujeme od Kamenného mostu, ale z atletického okruhu města Písek. Parkoviště u Kamenného mostu se momentálně rekonstruuje, a proto jsme museli start i cíl přemístit. Je to možné především díky atletickému oddílu, panu Šejblovi a panu Putschöglovi, kteří nás od začátku podporují. Bude zde skvělé zázemí pro sportovce, ale i pro diváky – krytá tribuna, šatny, sprchy, WC, prostě vše pod jednou střechou.

Kolik očekáváte účastníků a kam mohou přijít fandit diváci?

Očekáváme kolem 300 účastníků. Diváci mohou fandit přímo na atletickém stadionu, ale i podél celé trati, která vede už od atletického sportoviště podél řeky. Jsem nadšená, že letos poběží mnohem více dětí. Například celá třída 3.A ze ZŠ TGM se chystá vyzvat rodiče na závod na okruhu. Připojí se také zaměstnanci firmy Faurecia a určitě i další děti. To je věc, která mě nabíjí. Mám velkou radost, že k běhu přivedeme děti, protože ten, kdo běhá, nezlobí:-) a platí to i pro dospělé:-)

Jak se vám daří závod zajistit organizačně a finančně?

Co se týče podpory, jsme velmi rádi, že nás i nadále podporují jak město Písek, tak také řada sponzorů. Díky nim můžeme zajistit hladký průběh závodu, profesionální časomíru, moderátora, ozvučení, uzávěrku apod. Spojili jsme se také s nadací Mamma help a díky tomu se Královský maraton zařadil mezi závody, kdy se budeme snažit alespoň malou částkou přispět na chod této nadace.

Co Královský maraton znamená pro vás osobně? Co vám dodává sílu, abyste zvládla pořadatelské povinnosti? 

Organizaci závodu jsem už chtěla několikrát vzdát, ale prostě to nejde. Když vidím běžce, kteří se na závod připravují, i partnery akce, kteří nás podporují, tak mi to prostě nedá a zase zmobilizuji celou rodinu, kamarády a známé, dobrovolné hasiče a požádám je o pomoc. Bez nich by to nešlo. A pak krůček po krůčku dáváme dohromady organizaci tak, aby si ten den všichni užili. Kdyby nám chtěl někdo z veřejnosti pomoci v den závodu na trati, rádi ještě přijmeme několik dobrovolníků. A pokud jde o mě osobně, stále sním o tom, že i já jednou Královský maraton uběhnu:-)

 

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.