Přihlášení

Jakub Říha /Spartak Písek GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/ hodnotí sezonu 2016

3. 11. 2016 | Karel Švec | Diskuze (0) | Sport

Tak je tady listopad, konec sezony a já bych rád v pár větách shrnul to nejdůležitější co se mi letos podařilo. Bylo toho opravdu hodně, stál jsem na startu pětadvaceti závodů různých žánrů i disciplín.

Všechno to začalo, jako již tradičně v obchoďácích při závodech Downmall tour, kde se mi letos opravdu dařilo, ze třech startů třikrát pódium a z toho jedno vítězství. Dobrý začátek do sezony. Snažil jsme se přiblížit cyklistiku také lidem z města a tak jsem objel kompletní Czech Downtown sérii, ve které jsem v žádném ze čtyřech závodů nenašel přemožitele a tak jsem se stal vítězem téhle městské tour. Super bylo hlavně to, že každé video výstup z těchto závodů odvysílala televize Nova v pořadu ELEMENT a tak jste mě mohli celkem pravidelně vidět i na televizní obrazovce. 

Další z letošních povedených kroků byl plnohodnotný nástup do českého Endura, kde se mi podařilo v každém závodě dojet do top pětky. A v závodě na Zadově, se mi dokonce podařilo vyhrát. Díky těmto stabilním výsledkům, jsem se vyhoupl v celkovém pořadí české Endurosérie na skvělou třetí příčku, i přes to, že jsem dva závody vynechal. I přes všechny ostatní disciplíny, závody ve sjezdu byly prioritou. Kde jsem se především věnoval Evropským závodům. I když jsem měl po prvních dvou závodech Českého poháru dobře našlápnuto. Letos se mi povedlo celkem stabilně zajíždět kolem patnáctého místa v Evropském poháru. V domácím závodě na Špičáku jsem mezi evropskou špičkou zajel svůj nejlepší výsledek a to šesté místo.  Jako super úspěch beru také to, že jsem si vyjel nominaci a mohl jsem reprezentovat Českou sjezdovou scénu na Mistrovství Evropy i Světa. V Polsku na Mistrovství Evropy se mi podařilo dosáhnout na 16. místo a na MS v italském Val di Sole jsem v kvalifikaci obsadil 52. místo, ale v závodě jsem měl bohužel defekt. Závodů i zážitků bylo opravdu hodně, tak aspoň takové lehké připomenutí toho nejdůležitějšího co se v letošní sezoně povedlo. Příští rok bych chtěl do kalendáře zařadit i nějaké evropské závody v enduru a snad se najde čas i na nějaký bikové festivaly.  

Jakub Říha /Spartak Písek GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/

http://www.cyklosvec.cz/rs/team/

 

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.