Přihlášení

Hattrick Sebastiana Hosnedla na turnaji ve stolním tenise v Divadle Pod čarou

28. 12. 2013 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Sport

Vítězné trio vánočního turnaje v Divadle Pod čarou – zleva druhý Jiří Hosnedl, vítěz Sebastian Hosnedl a třetí Filip Breibish.

Již potřetí v řadě se na vánočním turnaji ve stolním tenise v Divadle Pod čarou podařilo zvítězit Sebastianu Hosnedlovi (17), který podobně jako před dvěma lety porazil ve finále svého otce Jiřího Hosnedla v poměru 3:2. Před rokem ve finále zdolal Jiřího Novotného staršího a nyní se tak může pyšnit parádním hattrickem. O třetí příčku se utkali Filip Breibisch se Stanislavem Brčákem, kdy se z bronzového vavřínu nakonec radoval prvně jmenovaný.

Již tradiční amatérské klání se po třinácté konalo 28. prosince v prostorách Divadla Pod čarou. Celý turnaj odehrálo 22 borců na čtyřech stolech. Začínalo se ve dvou jedenáctičlenných skupinách, z nichž osm nejlepších z každé skupiny postoupilo do dalších dvou skupin. V nich se utkali vždy čtyři nejlepší z jedné s čtyřmi slabšími z druhé skupiny.

Následujících osm nejlepších hráčů, z každé skupiny po čtyřech, šlo již do vyzařovacích bojů. V základních skupinách tak hráči odehráli každý 10 zápasů, kdy se hrálo pouze na dva malé sety. V následujících dvou skupinách každý hráč sehrál sedm zápasů a hrálo se na dva vítězné sety.

Od čtvrtfinále se hrálo na tři vítězné malé sety. Finalisté Sebastian a Jiří Hosnedlovi tak od 10 do 17.30 hodin odehráli 20 zápasů! Spokojený vítěz Sebastian Hosnedl si již potřetí odnášel putovní pohár se svým vyraženým jménem.

Na turnaji panovala pravá sportovní atmosféra, nikdo nikoho nešetřil, každý hrál fair-play a nechyběla ani dobrá zábava. Řada hráčů po turnaji konstatovala, že by byla škoda nescházet se při podobných kláních častěji, a tak se uvažuje o dalším jarním průběžném turnaji – jakési Podčárnické lize, kdy by se hráči na utkáních individuálně domlouvali.

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.