Přihlášení

Dobrodružný Písek – Písecké cyklování

13. 8. 2015 | Redakce PS | Diskuze (0) | Sport

Proč dobrodružný Písek? Nejedná se o závod. Naopak, času poznat krásy Písku a okolí bude spoustu. Přihlašují se dvojice. Sbírejte po cestě body a těšte se na zajímavé odměny. první ročník hravé dobrodružné orientační cyklistické akce PÍSECKÉ CYKLOVÁNÍ se koná v neděli 30. srpna, první ročník historicko-dobrodružné hry PÍSECKÉ VĚŽE v neděli 13. září.

Jako kluk jsem běhával se svým tátou a prof. Jardou Maňákem Švejkovu padesátku. Pak jsem se při trénování dětí na lyžařském svahu zaměřil na kolo. Tréninková soustředění jsem plánoval do hor a poznávání krás naší vlasti. Stále to však bylo o výkonu. Až letos před prázdninami přijel do Písku bývalý orientační běžec Milan Horký, aby mne zlákal myšlenkou na putování krajinou – cyklování J

V Písku a okolí je tolik krásných míst, že by bylo škoda je neznat. Jako Písecký patriot a Jihočech jsem pro vás připravil místa, kde i já sám jsem ještě nebylJ. Jsou to malebná místa, kousek od našich domovů.

Vůbec mi nevadí, že jsem při přípravě prázdninového cyklování nacházel slepé uličky, do některých míst, přestože jsou v mapě uvedené cesty, se k cíli nedostanete a musíte hledat jinou cestu, třeba okruhem. Ale potěší, když přece jen cíle dosáhnete.

Cyklování je jako orientační běh, ale na kole. Dostanete mapu a máte si zvolit strategii, jak posbírat za časový úsek co nejvíce bodů z určených stanovišť. Trochu jako sbírání razítek z kontrol Švejkovy padesátky J

 

Neděle 30. 8. PÍSECKÉ CYKLOVÁNÍ

První ročník hravé dobrodružné orientační cyklistické akce

 

Kdo se může zúčastnit?

Všichni, kdo mají rádi výlety na kole – ženy, muži, děti, senioři, profesionálové i amatéři

Co je třeba o akci vědět?

Jedná se o dobrodružné putování v Písku a okolí. Kudy přesně? Body orientační jízdy zůstávají do poslední chvíle utajeny.

Sejdeme se v 9.30 hodin na nádvoří Sladovny před Turistickým informačním centrem, kde získáte herní plán a mapu. Čas určený pro sbírání bodů je 6 hodin včetně 1 hodiny na oběd, klid a odpočinek.

Co lze od akce očekávat?

Zpříjemníte si poslední prázdninové chvíle v sedle kola a podíváte se na krásná místa z netradičních úhlů. Odhalíte krásy města Písku i jeho blízkého okolí, pobavíte se, zasportujete si, poznáte další cyklo nadšence.

 

 

Neděle 13. 9. PÍSECKÉ VĚŽE

První ročník historicko-dobrodružné hry

 

Kdo se může zúčastnit?

Všichni, kdo mají rádi cyklistiku, ale i historii – ženy, muži, děti, senioři, profesionálové i amatéři

Co je třeba o akci vědět?

Přesný herní plán je do poslední chvíle utajen. Je to pro Vás výzva? Přijďte v 9.30 hodin na nádvoří Sladovny a odstartujte s námi cestu za dobrodružstvím a poznáním.

Co od akce očekávat?

Strávíte příjemný den formou zábavy, ale i poznání. Nahlédnete do ne běžně zcela přístupných míst, splníte-li úkol, či zodpovíte záludnou otázku, budete odměněni.

 

NEVÁHEJTE A REGISTRUJTE SE:  www.pisek.eu/piseckecyklovani

                                        

Bližší informace sledujte na www.pisek.eu

 

Kontakt:

Turistické informační centrum Písek

Velké nám. 113, Písek 397 01

tel.: 387 999 999, e-mail: infocentrum@pisek.eu

Garant akce: ing. Miroslav Sládek a jeho tým 606 082 991

 

Kdo by se nemohl v uvedené termíny účastnit, nevadí. Na Turistickém informačním centru Písek si můžete vyzvednout mapy s body orientační jízdy a kdykoliv o víkendu si vyzkoušet PÍSECKÉ CYKLOVÁNÍ.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.