Přihlášení

9. ledna otevírá lyžařský svah v Písku pro veřejnost

4. 1. 2019 | Redakce PS | Diskuze (1) | Sport

Ve středu 9. ledna v 16 hodin se po několikaleté pauze otevře pro veřejnost lyžařský svah v Písku. Pokud se udrží chladné počasí, budou si moci děti i dospělí od 16.30 do 19 hodin zalyžovat zdarma.

Tisková zpráva města Písek z 3. ledna
 
Rada města na svém posledním loňském zasedání schválila nového provozovatele lyžařského svahu na Hradišti. Výběrové řízení vyhrála společnost SKI KORY, s. r. o, která městu bude za pozemek včetně veškerého technologického vybavení platit roční nájem 25 tisíc korun (bez DPH). 
„Lyžařský areál je nově zrekonstruován a vybaven. Rekonstrukce podle projektu firmy SNOWPLAN, s. r. o. trvala dva měsíce. Provedla ji společnost Metrostav a. s. za vysoutěženou cenu 14,4 milionu korun bez DPH. Lyžařský svah byl rozšířen, k dispozici je nový vlek včetně odbavovacího systému, sjezdovka je osvětlena a vybavena systémem umělého zasněžování včetně sněžných děl,“ informuje Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje.
Přes 40 let starý areál, který svého času využili i filmaři pro jednu epizodu z filmu Diskopříběh, byl díky umělé sjezdovce na jihu Čech výjimečný. Veřejnost si tu však už dlouho nezalyžovala a zhruba 230 metrů dlouhý svah využíval pouze místní lyžařský klub, který místo v mezích možností udržoval pro své potřeby v provozu.
„Díky modernizaci vznikla v Písku nová zimní atraktivita. Letos bychom ještě rádi rozšířili parkovací plochy u svahu a upravili schodiště, které sem vede od staré úpravny vody,“ nastiňuje nejbližší plány místostarostka Petra Trambová.
Slavnostní otevření lyžařského svahu pro veřejnost se koná 9. ledna 2019 v 16 hodin odpoledne. Od 16.30 až do 19 hodin si zde mohou děti i dospělí užít večerní lyžování zdarma. Samozřejmě záleží na tom, zda potrvá vhodné počasí pro zasněžování sjezdovky, jako je to nynější. Sněžná děla se rozjela včera v noci.
 
Irena Malotová, tisková mluvčí
 
0
0

Diskuze k článku +

5. 1. 2019 (20:25)  –  Michaela Šťastná

0
0

Zveřejnění této TZ tam, kde se ke komentáři nemusí připojit jméno, se dočkala ohlasu jak příznivců, tak odpůců svahu. Nejsem častý čtenář anonymních komentářů, tady jsem byla zvědavá.
Myslela jsem si, že mě pobavil výrok o historii lyžování na svahu i úhrady rekonstrukce svahu. Potom mi došlo, že ti lidé to, co píší, asi myslí vážně, a připomenulo mi to, jak odlišní jsme, i ve vnímání tak jednoduchých věcí…. a jak málo a jak povrchně o věcech přemýšlíme.

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.