Přihlášení

Osmáci z Cesty se vrátili na místo činu!

3. 2. 2022 | Miriam Sulková | Diskuze (0) | Školství

Pololetní vysvědčení dostali tam, kde před týdnem vařili. Ve francouzské restauraci La Varenne!

Slavnostní oběd navazoval na lekce z etikety v hodinách OV a gastronomickou praxi v kuchyni francouzské restaurace. Pánové i dámy se oblékli do gala. Košile, motýlek, kravata či sako … a hned jsi mladý gentleman. Koktejlové šaty nebo sukně s halenkou … a je z tebe krásná dáma, které spolužák podrží dveře, odsune židli či nalije z karafy limonádu do sklenice.

Vlídné přijetí manažerkou restaurace, praktická lekce stolování v podání mladého pana vrchního, výborné jídlo i závěrečné předávání vysvědčení, to vše umocnilo sváteční pocit všech osmáků.

Tady jsou jejich dojmy:

  • Naučil jsem se, jak se připravuje stůl. Chutnala mi špenátová polévka a bylo tam fakt dobré jídlo.
  • Zažil jsem to poprvé, zjistil jsem nové věci. Bylo to takové Prostřeno. Vysvědčení bylo tematické.
  • Gastronomický zážitek plný chutí.
  • Ukázka stolování a jak připravit správně stůl bylo fajn. Konečně jsem pochopila, jak to funguje. Jídlo bylo hezky upravené a taky fakt dobře chutnalo. Ale i atmosféra byla fajn. U stolu padaly skvělé vtipy a konverzace byla vtipná. Jeden spolužák mi pověsil kabát a druhý mi nalil pití. Cítila jsem se tam velmi dobře.
  • Byli jsme strašně slušní. A z restaurace jsme šli všichni bez učitelky.
  • Líbilo se mi, jak k nám byli všichni laskaví, když jsme si zdobili své jednohubky. Když spolužák říkal nějaké legrace, všichni, i šéfkuchař, se zasmáli. A oběd mi také moc chutnal. Děkuji.

 

Mgr. Jana Slavíková

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.