Přihlášení

Pod pokličkou u Terezy Dobiášové

28. 5. 2016 | Zdenka Jelenová | Diskuze (0) | Pro rodinu

V pravidelné rubrice Píseckého světa přinášíme recept na originální jídlo od ředitelky Sladovny Písek.

S recepty je to u mě těžké, protože jsem podle nich vařila dohromady asi tak desetkrát. Ne­umím neimprovizovat a nebaví mě nakupovat podle receptu.

Vařím vegetariánsky (nejčastěji vegansky), a vždy vycházím z toho, co právě je k dispozici (co je nejlepší, nejčerstvější, co mám doma). Relativně velmi málo se u mě objeví nějaké konkrétní jídlo víckrát a velmi ráda zkouším různá koření a různé kulturní styly vaření. (Teď zrovna mě baví potravinové konzultace ve vietnamském krámku, kde se nechávám inspirovat vietnamským způsobem ochucování a kombinací potravin).

Jedno z mála jídel, které se u mě objevuje opakovaně, je adaptace marockého tažinu, který občas dělám, když mám hosty a mám chuť na dlouhé a pomalé vaření, ze kterého je plno tepla a nasytí se z něj hodně strávníků…

Z čeho a jak jídlo ředitelka Sladovny uvaří, si můžete přečíst v červnovém čísle Píseckého světa, které je právě v prodeji: za 15 korun v trafikách, prodejnách Jednoty, některých pekárnách, infocentru Sladovny, Naturelu, nebo k objednání na e-mailu redakce@piseckysvet.cz.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.