Přihlášení

MOJE LHOTA: První on-line obchod našich potravin otevírá 1. února

25. 1. 2017 | Redakce PS | Diskuze (0) | Pro rodinu

V první únorový den otevírá v Písku svůj virtuální krámek Moje Lhota – online obchod s kvalitními potravinami z našeho regionu. Jeden den si nákup z pohodlí domova objednáte a druhý den vám ho zdarma dovezou až na práh domu. Jednoduchá myšlenka už v různých podobách leckde funguje, teď jsme se dočkali i my v Písku a navíc půjde o prvotřídní potraviny od našich farmářů. Skvělá služba pro pracovně vytížené ženy, seniory a všechny ty, kteří si dobré jídlo pečlivě vybírají, ale zároveň je jim líto času proběhaného po nákupech. Rozhovor se zakladatelkou on-line obchodu Terezou Hátleovou naleznete v únorovém čísle měsíčníku Písecký svět, které vychází v pátek 27. ledna.

 

 

MOJE LHOTA, aneb přišel čas vrátit se na „jih“ a následovat svou vizi

„Když jsem se při putování za svým podnikatelským snem ocitla na farmě nedaleko jihočeského Písku, spustil se silný déšť. Ocitla jsem se v kravíně, který voněl slámou, byl tam neskutečný klid a smetanově bílé krávy spokojeně přežvykovaly seno. Sýr z jejich mléka jsem snědla ještě cestou domů a neměla jsem pochyb o tom, že chci podpořit farmáře ve svém okolí. Lhota není inovativní projekt, je to něco, co zde vždycky bylo, jen jsme na to zapomněli.“ Tereza Hátleová,  www.mojelhota.cz

 

První setkání s Terezou Hátleovou nebyla schůzka, jakou člověk zažívá každý den. Ba, kéž by podobného člověka poznal alespoň jednou za měsíc. Na první pohled výjimečná osobnost, rodačka z Třeboně a hrdá Jihočeška každým coulem, vzdělaná a otřelá zahraničním studiem i světem byznysu, odhodlaná vizionářka, ale s nohama pevně na zemi, se silným poutem k rodné hroudě, přírodě a místním lidem. Mladá žena se z velkého světa vrací do poklidu jihočeské kotliny s odhodláním prolomit uměle postavené bariéry. Chce nabídnout pomocnou ruku a potřebný servis místním sedlákům a producentům potravin na jedné straně i nám, obyčejným lidem s touhou jíst kvalitní a čerstvé potraviny z našeho kraje za rozumnou cenu, na straně druhé. Chce se vydat proti proudu doby a nasměrovat nás zpátky k dobrému jídlu z našeho venkova.

Kudy vedla Vaše cesta ze světa zpátky na „jih“ a k místním farmářům?

Během svých studií jsem chtěla všechno vyzkoušet. Na Karlově univerzitě jsem vystudovala mezinárodní vztahy, na VŠE jsem si doplnila ekonomické vzdělání s vedlejší specializací zaměřenou na podnikání. Studovala jsem také ve Vídni a v Seattlu, kde jsem si uvědomila vlastní hodnoty a vztah ke své zemi. Později jsem nastoupila do Britské obchodní komory a po třech letech přišlo podnikatelské praktikum, kde jsem začala realizovat svůj záměr pomoci soukromým zemědělcům. Poznala jsem například rodinu Kojetínů z ekofarmy Struhy, kteří mi otevřeli dveře a nechali nahlédnout do chodu farmy. Začala jsem se ptát a pochopila jsem, že všechno obětují své práci. Vstávají ve čtyři ráno, rozvážejí své výrobky prodejnám do Prahy, starají se o farmu a výrobu, chodí spát až pozdě večer. Vůbec jim nezbývá čas na to, aby vymýšleli marketingové kampaně a vysvětlovali lidem, v čem je jejich mléko jiné a lepší.

Celý rozhovor se zakladatelkou on-line obchodu Terezou Hátleovou naleznete v únorovém čísle měsíčníku Písecký svět, které vychází v pátek 27. ledna.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.