Přihlášení

Ztracené iluze na terase Divadla Pod čarou

9. 8. 2012 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

PÍSEK – Na letní terase Divadla Pod čarou se 18. srpna od 20 hodin představí pražská folkrocková formace Ztracené iluze, jejíž členové prošli významnými českými kapelami - 5P Luboše Pospíšila, Hudba Praha, Echt nebo Jasná páka.

Skupina Ztracené iluze vznikla již v roce 1987, kdy dostal Ivan Wünsch s Bohumilem Zatloukalem nápad založit kapelu, v níž by si společně zahráli všechny pecky, které měli rádi. Dohodnuto bylo, že písně otextuje právě Ivan Wünsch, který uměl nejlépe vystihnout postoje muzikantů k tehdejšímu režimu. Hned byl vymyšlen i název, který tyto postoje a pocity nejlépe vystihoval – Ztracené iluze.

Dvojice oslovila ještě výrazné muzikanty Vladimíra Zatloukala a Olina Nejezchlebu. V průběhu deseti let prvního fungování kapely se pak za bicími vystřídalo několik bubeníků. Něžnou částí souboru pak byla saxofonistka, flétnistka a zpěvačka Kateřina Nejepsová. Zaneprázdněnost členů kapely však vyústila v její zánik.

Když Bohumil Zatloukal v roce 2011 opustil řady týmu Luboše Pospíšila, dohodl se se svým bratrem Vladimírem, že spolu budou dále hrát. Ke spolupráci přizvali i Jamajku Koblicovou, jejich souputnicí z formací Luboše Pospíšila a hlavně Hudby Praha.

Repertoár je autorský, převážně z dílny Bohumila Zatloukala, s texty léty prověřených kultovních textařů Pavla Šruta, Jana Kašpara, Františka Stralczynského a dalších. Jsou to folkrockové písně a balady postavené na dvou akustických či elektrických kytarách a samozřejmě zpěvu.

Ztracené iluze hrají ve složení: Bohumil Zatloukal – kytary, zpěv, Vladimír Zatloukal – kytary, zpěv a Jamajka Koblicová – zpěv, rytmika.

http://bandzone.cz/ztraceneiluze

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.