Přihlášení

ZNOUZECTNOST a 200 ZBRANÍ opět v Podčáře 12. června

11. 6. 2020 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

„Všichni děláme z nouze ctnost, ale málokdo si to uvědomuje. My se k tomu veřejně přihlašujeme,“ říkají svorně Déma, Golda a Caine z plzeňské skupiny Znouzectnost, která si za 34 let svého působení na hudební scéně vydobyla pozici originální kultovní kapely s nezaměnitelnou poetikou a humorem. Ne náhodou bývají označováni za Cimrmany českého punku, když své počáteční a trochu hrané „neumětelství“ povýšili na umění. Opět se s Plzeňáky ze Znouze můžete vidět v Podčáře 12. června, jako častí a pravidelní hosté skupiny vystoupí domácí neméně kultovní kapela 200 zbraní, která vystupuje již 28 let.

Znouzectnost je píseckému publiku dobře známá, neboť je častým hostem, jak klubu samotného, tak kapela bývala často i na line-up festivalu Rockem proti rakovině v Ražicích. Jeho členové se jako solitéři objevují v programu Podčáry i jako písničkáři, nejčastěji kytarista Déma se svými zhudebnělými plzeňskými pověstmi, ale i Golda, který v galerii klubu vystavoval i své koncertní plakáty. V playlistu v Podčáře patrně nebudou chybět již zlidovělé hitovky Krysař, Hoří, Zlatý hřebík noci či Bastila, podobně jako průřez všemi jejich alby a rozsáhlým repertoárem desítek písní.

200 zbraní nemusíme píseckému publiku nejspíš blíže představovat. Máza a spol. jsou jistotou toho, že se rozhodně nebudete nudit a kapela vám svými texty i hláškami mezi písněmi pořádně potrápí vaše bránice. Přestože Zbraně doposud vydali pouze dvě oficiální alba a před tím jedno demo, jejich fanoušci je zkrátka milují.

Po mnohatýdenním koncertním půstu se obě skupiny na koncert velmi těší.

Vstupné bude za 200 korun, v předprodeji na baru v Podčáře. Držitelé klubové karty zaplatí 150 korun.

KAPACITA AKCÍ BUDE OMEZENA DLE AKTUÁLNÍHO VLÁDNÍHO NAŘÍZENÍ

Více naleznete na:

Znouzectnost: www.znc.cz

200 zbraní na souncloud a bandzone.cz

UDÁLOST NA FACEBOOKU

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.