Přihlášení

Změní se Senior Point v Jóga Point?

26. 5. 2019 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Od dubna připravil písecký Senior Point cvičení jógy pro seniory. A kurz, který má kapacitu 14 míst, se okamžitě zaplnil. Zájemkyně o cvičení se scházejí každé úterý v 9 hodin a klubovně Divadla Fráni Šrámka. Cvičí pod vedením Radky Tomanové, akreditované cvičitelky MŠMT.

Některé účastnice jógu cvičily už dříve, jiné začaly až teď. „Byla jsem zvyklá cvičit celý život, ale ne jógu. Je to fajn. Krásně se protáhnu,“ říká jedna z pravidelných návštěvnic. Také cvičitelka Radka své svěřenkyně chválí. „Je na nich za ty dva měsíce vidět velký pokrok. Někdo měl na začátku problém se předklonit a teď si v pohodě dosáhne na špičky nohou,“ prozrazuje usměvavá lektorka, která prý po první hodině měla strach, zda náročným cvičením účastnice neodradila.

Ukazuje se, že její obavy byly zbytečné. O kurz je takový zájem, že Senior Point připravil další. Cvičit se bude ve stejný den a na stejném místě. Tedy v úterý, v klubovně Divadla Fráni Šrámka. Začátek druhého kurzu bude v 10:15! Cena a potřebné pomůcky se také nemění – cvičební úbor, podložka, dobrá nálada a 70 Kč. Seniorům stačí 50 Kč.

Z jedné věci ale mají fanynky jógy obavy. „ Z prázdnin! Sama se cvičit nedonutím a bez cvičení zase celá zatuhnu,“ říká veselá seniorka, které nečinnost rozhodně neuvěříte. Navíc to vypadá, že tyto obavy jsou liché. Pokud bude dost zájemců, mohl by kurz jógy probíhat i přes letní prázdniny. Jestli to tak skutečně bude, to se včas dozvíte na www.centrumkultury.cz

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.