Přihlášení

Z titulní skladby série Hunger games v úpravě Anie Cibulkové vás bude mrazit

24. 6. 2020 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Mnozí z vás si vybavují kultovní fantasy trilogii Hunger games, dystopický příběh pokřivené civilizace, kde mladí lidé jsou vybíráni do podivného závodu o holý život – soutěže s názvem Hunger games – Hladové hry. Námět a samotná titulní skladba samotná zaujaly Anie Cibulkovou, zpěvačku a houslistku písecké skupiny Třetí sloka, natolik, že se rozhodla ji nazpívat A Capella. A výsledek stojí za to.

K nápadu samotnému a jeho realizaci sama říká: „Poprvé jsem pracovala s novým mikrofonem a pustila jsem se rovnou do A Capella záležitosti, takže v součtu je tam navrstvených něco přes 20 hlasů,“ říká s úsměvem.

„Stálo mě to hodně nervů a byl to docela punk, jak u samotné nahrávky, tak následně při zpracování videa, kdy se proti mně vzbouřil program a musela jsem si dost improvizovaně poradit. Obrovský dík patří Pavlu Buchtelemu, který byl úplně úžasnej a úplně dobrovolně se nabídl, že mně s tim pomůže a udělal výsledný mix, za což jsem mu nesmírně vděčná,“  říká písecká zpěvačka a houslistka Anie Cibulková, která na skladbě Hanging tree pracovala s přestávkami celý měsíc. „Snad výsledek stojí za to,“ dodává skromně.

Vyhlídnuto má ovšem několik dalších známých písní: The Hobbit – Misty mountains cold, Phil Collins –Can't stop loving you. Ráda by zkusila také nějakou píseň od Tomáše Kočka zabývající se moravským folklorem. Dále ji láká mr. Sandman nebo Lollipop.

 

Přiblížení příběhu Hunger games a písně The Hanging Tree:

V anotaci k filmové adaptaci knižní předlohy Hunger Games se píše: V ruinách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s hlavním městem Kapitol a dvanácti přilehlými kraji. V Kapitolu se každý rok koná klání s názvem Hunger Games, do kterého musí každý z krajů vyslat jednoho chlapce a jednu dívku. Šestnáctiletá Katniss Everdeen se dobrovolně nabídne, že ve hře zastoupí svou mladší sestru a musí se spolehnout hlavně na své instinkty, jelikož proti ní stojí protivníci, kteří se na souboj připravovali celý život. Má-li se ještě někdy vrátit domů do 12. kraje, bude muset v aréně, kde spolu soupeří boj o přežití s lidskostí a život s láskou, učinit ta nejtěžší rozhodnutí.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.