Přihlášení

Z.I.P. v Deggendorfu 26.-28.9.2014

30. 9. 2014 | Redakce PS | Diskuze (0) | Kultura

foto Vladimír Teringl

DĚKUJEME za pozvání Česko-německému spolku Písek na tak krásnou akci, jakou byla Zemská zahradnická výstava / Landesgartenschau Deggendorf. Děkujeme jim za úžasnou organizaci, spolupráci s nimi ale i s německým protějškem. Byl to zážitek a krásná zkušenost pro všechny zúčastněné. Není určitě lehké zajistit účast tolika píseckých zájmových klubů na tak velké akci. O to více si naší účasti vážíme.

Za píseckou stranu děkujeme Magdě Myslivcové, Janu Neubauerovi a paní Jiřině Lawson, která se v Deggendorfu proměnila ve vypravěčku k našemu projektu Univesrum. Normálně v tomto projektu běží projekce, ale ve dne to bohužel nebylo možné. Tak jsme museli celý projekt lehce upravit a výsledek stál za to. Za německou stranu patří velké díky paní Alence Ruess, která organizačně podpořila naši výpravu a na místě naše další taneční vstupy moderovala.

Děkuji všem tanečníkům, kteří reprezentovali nejen ZIP ale naše město Písek. V celém projektu si přímo na místě zatančilo 36 tanečníků ve věku 8 až 17let . Je třeba poděkovat i choreografce a vedoucí výpravy Michaele Bicanové. O technickou podporu se postaral Jan Harcuba, panu Kozovi za taxík pro ty, kteří nemohli jet autobusem v den odjezdu a on je v sobotu dovezl na místo. Díky také Lence icanové s Patrikem, kteří se starali o zákulisí.

Diváci v Deggendorfu měli možnost vidět ZIPáky během víkendu celkem čtyřikrát. V sobotu jsme přítomným zatancovali tanečně divadelní projekt Universum , na kterém tanečníci s choreografou pracovali víc než rok a který v premiéře v únoru tančilo na 120 dětí. V Německu jsme zatančili pouze jednu knihu ze tří, Knihu Stvoření. Na programu pak byly ještě tři hodinové zipácké bloky.Jeden v sobotu a dva v neděli. Zde se tančily další choreografie a proběhla i taneční výuka pro přítomné.

Díky moc za výbornou reprezentaci. Klára Humpálová

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.