Přihlášení

TŘI malířky z Deggendorfu v PM

28. 10. 2014 | Redakce PS | Diskuze (0) | Kultura

Trojice nezávislých, talentovaných výtvarnic z partnerského města Deggendorf – Hannelore Frohnholzer, Siegrid Hacker a Gertraud Schuberl – v Prácheňském muzeu. Společnost pro česko-německou spolupráci Písek srdečně zve na výstavu pod titulem „TŘI“, která bude v Malých výstavních síních muzea k vidění od 1. do 30. listopadu 2014. Na vernisáži 31. října 2014 od 16 hod. autorky představí Andreas Hille, ředitel Deggendorfských městských hal, hudebním doprovodem potěší kvartet příčných fléten ZUŠ Písek pod vedením Petry Holubové.

Hannelore Frohnholzerová původně působila jako učitelka v oblasti vzdělávání dívek pro péči o domácnost a šití, později se zaměřila na uměleckou výchovu a textilní tvorbu. V kreativních dílnách a při nejrůznějších seminářích vedených renomovanými umělci si postupně prohlubovala své umělecké vzdělání se zaměřením na akvarel a malbu akrylovými barvami. V posledních letech se nejvíce věnuje aktu a portrétu. Baví ji také komponovat sytě barevné geometrické plochy a postavy.

Siegrid Hackerová vystudovala v Mnichově módní design a třicet let v tomto oboru pracovala. Až v důchodu si našla čas na dva náročné koníčky, malování na porcelán a kaligrafii. Absolvovala kurzy v Německém muzeu porcelánu a přiučila se i v samotné Míšni. Jako módní návrhářka se ve svých motivech inspiruje módou dvacátých let. Ať už tvoří malbu na talíře, vázy či dózy, dává své umělecké intuici volný prostor.

Getraud Schuberlová je rovněž původním vzděláním učitelka umělecké výchovy. Působila na vyšších odborných školách v Mnichově, v současnosti vyučuje na Odborné akademii pro sociální pedagogiku v Pasově. Je členkou Svazu výtvarných umělců Dolního Bavorska. Jako nezávislá umělkyně absolvovala řadu seminářů v Linci a Mnichově, často vystavuje doma i v zahraničí.

Výstava je jednou z posledních akcí Společnosti pro česko-německou spolupráci Písek, o.s. před plánovaným přerušením činnosti. Koná se za podpory města Písek a Česko-německého fondu budocnosti.

za Společnost pro česko-německou spolupráci Písek, o.s.

Magdalena Myslivcová

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.