Přihlášení

Výstava k 20. výročí listopadových událostí 1989 v Písku

11. 11. 2009 | Martin Zborník | Diskuze (0) | Kultura

Foto Václava Komasová

Prácheňské muzeum v Písku uspořádalo k příležitosti 20. VÝROČÍ LISTOPADOVÝCH UDÁLOSTÍ r. 1989 unikátní výstavu z vlastní fotodokumentace, zahrnující časový interval dění po 17. listopadu 1989 až do první poloviny roku 1990 v Písku. Výstava najdete v chodbě knihovny Prácheňského muzea do 29.11. 2009.

Muzeum uspořádalo v rámci oslav 20.výročí 17.listopadu 1989 i přednášku z moderátorem komponovaného pořadu ČT Michal Prokop a také hlavní scénárista a vedoucí projektu Jan Lacina o přípravě bezmála celodenního vysílání ČT.
Jak říká Jan Lacina „Toto dvacetileté výročí se mi zdá jako vhodný čas podívat se na události roku 1989, protože před deseti lety bylo příliš brzo a já si troufám s trochou nadsázky tvrdit, že po deseti letech to už bude málokoho zajímat." Česká televize přinese v den dvacátého výročí událostí 17. listopadu "přímý přenos z minulosti". K vrcholům speciálního komponovaného programu patří cyklus nazvaný Albertov 16:00, ten má rekonstruovat historické okamžiky pochodu, který vyšel před dvaceti lety z Albertova přes Vyšehrad a skončil na Národní třídě, kde jej zastavily jednotky tehdejší Státní bezpečnosti. Výprask demonstrantům pak odstartoval hlavní události sametové revoluce. Součástí programu budou přímé vstupy na hlavní vzpomínkovou akci 20.let bez opony probíhající v Praze, kterou pořádá společnost Opona o.p.s.20.let bez opony

 Zdroj Prácheňské muzeum Písek, ČT24

Související články k tomuto tématu Byla to i vaše revoluce? - Rekonstrukce listopadu 1989 po dvaceti letech

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.