Přihlášení

VYPRODÁNO! Písek čeká invaze metalových fans!

4. 6. 2020 | Petr Kolář | Diskuze (0) | Kultura

Iron River Fest

Doba pokrizová přináší první kulturní akce a hlad lidí po živé hudbě je znát! IRON RIVER FEST hlásí vyprodáno za jediný týden. Do Písku zamíří 11.7. více než 200 fanoušků z ČR, Rakouska, Německa a Slovenska. Cizinci budou tvořit rovnou polovinu publika!

Kapacita stanovená pro open air festival, který proběhne U Sulana v sobotu 11. července, byla stanovena na 200 fanoušků tvrdé hudby. Tento stav je nyní navršen a další vstupenky budou k dispozici pouze v případě, že dojde k navrácení vstupného či k drobnému zvýšení kapacity akce. Iron River Festival je letní odnoží našich tradičních festivalů, které v Písku pořádáme osmým rokem a které si za tu dobu vybudovaly skvělé renomé nejen u českých fanoušků, ale především v zahraničí. Tato skutečnost je patrná i na předprodeji Iron River Festu, kde rovnou polovinu tvoří především Němci, Rakušané a Slováci. Ti, kteří město Písek navštěvují pravidelně, rádi chodí do píseckých restaurací, obdivují krásy historického centra a mnozí z nich zavítají opakovaně do Sladovny či Prácheňského muzea. Ani letní termín nebude výjimkou!

Celá akce začne v 15:30 hod., kdy se otevře brána areálu pro metalové fanoušky. Od 16:00 se na pódiu vystřídá šestice kapel ze tří států. Konec hudební produkce je stanoven na 22:00 hod. Detailní informace o akci, pravidlech a časovém harmonogramu přineseme brzy na našem Facebooku.

Těšit se můžete na prvotřídní sestavu undergroundové scény. Jména kapel MAJSTER KAT (Bratislava), RADIATION (Bratislava), PREDICTION (Linz) a především LAHAR (Písek) jsou v Písku dobře známá a objevují se zde poněkolikáté. Úvod festivalu obstarají dvě písecké premiéry – kapely FAUST (Praha) a VENATOR (Linz). Ve všech případech se jedná o staroškolský metal inklinující k žánrům thrash, heavy, death a black.

Pro méně tolerantní veřejnost: Nemusíte se bát v červencovém sobotním podvečeru projíždět kolem Otavy. Naopak, pokud jste zvědaví, stavte se na pivo a kus řeči. Nakonec třeba zjistíte, že je to vlastně docela fajn. :-)

V červenci na viděnou!

Petr Kolář

Thrash Nightmare Promotion z.s.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.