Přihlášení

Vladimír Merta s Petrem bublákem na vernisáži Jaroslava Urbánka v Prácheňském muzeu

5. 4. 2011 | Petr Hejna | Diskuze (0) | Kultura

Vladimír Merta

Sochař Jaroslav Urbánek představil 1.4.2011 v Písku svou práci, o hudební stránku odpoledne se postaral písničkář Vladimír Merta s podporou kytaristy Petra Bubláka

Pražský umělec, sochař a výtvarník Jaroslav Urbánek vystavuje v prostorách galerie Prácheňského muzea v souboru „Mezi sochou a kresbou“ více než šedesát ze svých prací, z toho více než třicet velmi „mladých“, tedy z období tvůrčí činnosti zhruba posledního roku. Jaroslav Urbánek, který vystudoval sochařskou školu v Hořicích, nejraději tvoří z dioritu, ale podle druhu práce se nevyhýbá klasickým materiálům, jako jsou například žula, vápenec nebo pískovce - zejména v průhledových motivech nebo u pohyblivých objektů. I na obrazech je začleněním plastických prvků patrný jeho prioritní vztah k prostorovému vyjádření, v tomto případě v kombinaci s barevným projevem.

Hudbou návštěvníky vernisáže oblažoval známý písničkář Vladimír Merta, zpěvák a hráč na kytaru a zobcovou flétnu, v závěru i na nově pořízenou baskytaru, zdatně mu sekundoval Petr Bublák, všeobecně zvaný Bubák, frontman kapely Strašidelný Elektrik Band, stejně jako Urbánek spjatý s Balbínovou poetickou stranou i vinohradskou stejnojmennou hospůdkou.

Krátká videa z vystoupení Vladimíra Merty zde:
http://www.youtube.com/watch?v=PW9ZupE0O5w
http://www.youtube.com/watch?v=EPKeLledH7A

galerie fotografií z vystoupení i ukázky prací vystavujícího autora zde:
http://www.transfernet1.wz.cz/ver.htm  

Výstava potrvá do 26.4.2011, otevřeno je krom pondělí od 9 - 18 hodin

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.