Přihlášení

Ve Sladovně je rušno. Začaly práce na animačním studiu

31. 1. 2021 | Sladovna Písek | Diskuze (0) | Kultura

Na začátku roku 2021 je písecká Sladovna opět uzavřena pro veřejnost. V rozsáhlém objektu je však i tak rušno. Zaměstnanci pracují na údržbě stávajících výstav a zároveň chystají další, které budou lákadlem letošního roku.

Bílé a Debatní trámy se začaly měnit v animační studio. Prostory se začišťují, malují a následně přijde na řadu instalace očekávaného mezinárodního projektu, na který Sladovna získala čtyř a půl milionový grant z Programu INTERREG V-A Rakousko – Česká republika. „Výstava by se měla otevřít v červnu a bude určena nejen pro děti, ale i pro starší návštěvníky,“ poznamenal ředitel Sladovny Adam Langer. Půjde o stálou výstavu, která v Písku zůstane minimálně pět let.
 
Novinkou, která už je sice pro návštěvníky připravena, ale zatím ji veřejnost neměla možnost vidět, je multimediální instalace Urbania. „Jedná se o půjčenou výstavu, která byla původně v Praze. Instalovali jsme ji už před Vánoci, ale zatím si ji návštěvníci nemohli užít,“ podotkl za Sladovnu Petr Brůha s tím, že podle původního plánu zde má být výstava do konce března a poté putovat do Brna. „Doufáme, že bude možné termín prodloužit,“ dodal Petr Brůha.
 
Lektoři Sladovny v současné době pracují také na laboratoři O vodě, což je přípravný projekt pro výstavu, která by se měla otevřít v květnu. Laboratoř je určena pro skupiny osmi lidí, kteří se též podílejí na výsledném efektu výstavy. Po znovuotevření budou pokračovat také stálé výstavy jako Mraveniště, Leťme vysoko, Hnízdo ilustrace či Pilařiště. Nový koncept dostane Malá galerie Sladovny, která má od začátku letošního roku novou kurátorku.
 
Text: Lucie Kotrbová
Foto Urbania: Martin Zborník
Foto O vodě: Olivier Rohart

 

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.