Přihlášení

Už jedenáctý maškarní bál Podčáry proběhl ve filmovém stylu

28. 2. 2011 | PAVEL KRÁL | Diskuze (0) | Kultura

Lubor Němeček coby komisař Clouseau

PÍSEK – Bezhlavý rytíř, Charlie Chaplin, Bratři v triku nebo postava „momentálně“ postiženého Otíka z filmu Vesničko má, středisková. Ti a mnoho dalších byli k vidění v sobotu 26. února na maškarním bále, který už pojedenácté ve své historii uspořádalo písecké Divadlo Pod čarou (DPČ). A již podle úvodního výčtu je jasné, že tentokrát na téma postavy stříbrného plátna.

Předtančení se ujala děvčata z místní skupiny Z.I.P, po nich už následovala volná zábava masek. K tomu všem přítomným (vstup v přestrojení nebyl podmínkou) hrála revivalová skupina Bohemia Acoustic Music. „Nevím, jestli je to poznat na první pohled, ale jdu za doktora Klobouka z novějších dílů seriálu Nemocnice na kraji města. Sám v tomhle prostředí – i když na jiné pozici – pracuji. Proto ke všem těm doplňkům nemám daleko,“ vysvětluje ke své figuře Zdeněk Carvan z Písku. Vůbec převleky do všemožných lékařů, zdravotních sester, či naopak indiánů, kovbojů, čarodějek a upírů plesu vévodily. Z těch povedenějších – a co se týče přípravy i náročnějších – vybírala porota složená ze členek budějovického Studia dell´arte, které současně provázely večerem. Na akci dorazily i loňské vítězky, Ingrid a Ivana Hoffmanovy. „Ač ve skutečnosti sestry, letos jdeme za jedny z největších rivalek českého filmu: Škopkovou a Konopnici z trilogie Slunce, seno,“ usmívají se obě, v reálu mladé dámy. Jedna dorazila dokonce s vidlemi. Prý aby navodila co možná nejdokonalejší iluzi.

Po losování výherců cen tomboly, do které letos mecenáši věnovali mimo jiné notebook, horské kolo nebo akustickou kytaru, se přistoupilo k samotnému vyhlášení nejlepších masek. Z přehršle zajímavých postav se jako třetí umístil model komisaře Clouseaua (příběhy o Růžovém panteru). Cenu pro druhý nejlepší převlek získala přímá „konkurence“ americké herečky Julie Roberts, tedy Pretty Woman. Nutno dodat, že teprve v průběhu plesu řada přítomných poznala, že se pod maskou neskrývá žena! Absolutními vítězi se dle porotkyň stalo trio v podání člověka-netopýra a jeho dvou andělů smrti. Všichni úspěšní získali volnou vstupenku na kompletní program DPČ v roce 2011 a další drobné ceny.

Našli se však i tací, kteří se podobali svým „vzorům“, aniž to snad měli původně v plánu. Na bále se tak mihla imitace „Mirečka“ z filmových Básníků a z úřadu vlády si dle názorů mnohých na maškarní do Písku odskočil i sám ministr dopravy Vít Bárta (jinak prý pravidelný návštěvník DPČ). Když už padla zmínka o politice, tak alespoň místní elita na akci svou akvizici měla. Jako „cow-girl s kolty zavěšenými proklatě nízko“ totiž dorazila zastupitelka města Klára Humpálová. A skutečná!

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.