Přihlášení

Trailer očekávaného filmu V peřině - pohádkové 3D dobrodružství v kulisách Písku

8. 12. 2010 | Martin Zborník | Diskuze (49) | Kultura

V peřinách - natáčení Písek - foto Zborník

První český hraný film ve formátu 3D bude muzikál V Peřině. Režisér a kameraman F.A. Brabec v létě natáčel v Písku pohádkového muzikálu V peřině, který si diváci v kinech budou moci vychutnat úplně celý v trojrozměrném obraze. Premiéra rodinného filmu, který vedle dobrodružství slibuje přes dvacet hudebních čísel a nejvíce polštářů v jednom filmu, bude v březnu příštího roku.

Snímek vzniká stejnou technologií jako například megahit Avatar a stejný bude i výsledný obraz. „Používáme techniku stereoskopického snímání, při níž 3D efekt vzniká přímo během živého natáčení, ne zpětně v počítači. Všechny scény snímají ve stejný moment dvě digitální kamery, které v tu chvíli vlastně suplují dvě lidské oči,“ vysvětluje režisér Brabec.
Výsledný obraz je díky rozdílným úhlům kamer rozmazaný a do finální 3D podívané ho nakonec spojí brýle na nosech diváků v sále kina.
Vznik takového filmu je podle F.A. Brabce zhruba čtyřikrát náročnější než běžné natáčení.

Trailer k filmu V peřinách

V každé peřině se ukrývají dobré i zlé sny svého majitele a právě magický svět našich peřin v pohádce ožije. V jedné čistírně peří na náměstí objevili, jak se zlých snů z peřin zbavit. To se nelíbí vykladačce zlých snů odnaproti, pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě ale i v kouzelném světě, který se v polštářích a peřinách ukrývá.
Pohádkový příběh, humor a muzikálový žánr plný písní a tanečních čísel je podle tvůrců stejně důležitý jako trojrozměrná podoba filmu. „V peřinách by byl velkolepý film i v běžném 2D formátu,“ je přesvědčený Brabec.
O skvělou podívanou se vedle moderního retrostylu pohádky a celého polštářového světa postará i propracovaná choreografie, ve které vystupovalo až 100 lidí tančících na náměstí v jeden moment.
Hudbu k filmu složil René Rypar, skladby otextoval František Moravec, choreografii připravuje Dana Gregorová.

Pohádkou pro každého filmaře je obsazení. Lucie Bílá a Karel Roden ztvární trojrozměrnou maminku a tatínka, 3D babičku hraje, tančí a zpívá Eliška Balzerová, mnohoprostorového dědečka, který vynalezne filtr na zlé sny hraje Bolek Polívka, zlovolná vykladačka karet je Nina Divíšková, v dalších rolích se objeví Jiří Mádl, Anna Stropnická, Arnošt Goldflam nebo Nikol Moravcová. Hlavní dětské role hrají Amélie Pokorná a Matěj Převrátil.
Všichni si své party také sami odzpívají.

Natáčelo se od května do konce července v letní atmosféře jihočeského Písku. Premiéra bude v březnu 2011, distributorem bude společnost Hollywood Classic Entertainment, která je i producentem filmu.

 

V peřině

Magický svět dobrých i zlých snů, který se ukrývá přímo v našich peřinách, ožije v muzikálové pohádce F.A.Brabce ve formátu 3D.
Na malebném náměstí stojí proti sobě dva domy. V jednom se nachází čistírna peří, v druhém má kabinet paní Hilda – vykladačka snů. Mezi nimi vládne nepřátelství na život a na smrt. Dědeček z čistírny nedávno objevil skrytý svět snů v peřinách a umí z nich zlé sny odfiltrovat. Vykladačka snů je díky tomu bez práce. Všem v okolí se zdají samé pěkné sny a s těmi se pro radu nechodí. A kdyby se něco ošklivého do spaní přece prodralo, stačí si dát peřinu vyčistit. Zlé sny skončí zamčené ve sklepení pod čistírnou. Ale jednoho dne děda záhadně zmizí.
Celou rodinu z čistírny pak čeká dobrodružství, o kterém se nikomu ani nezdálo. Boj s paní Hildou a boj o sny a se samotnými sny vyvrcholí v magickém polštářovém světě přímo v peřinách.

Napsal: Miroslav Adamec
Hudba: René Rypar
Režie: F.A.Brabec
Hrají: Lucie Bílá, Karel Roden, Amélie Pokorná, Matěj Převrátil, Bolek Polívka, Eliška Balzerová, Nina Divíšková, Arnošt Goldflam, Jiří Mádl, Anna Stropnická, Nikol Moravcová

Producent: Igor Konyukov – Hollywood Classic Entertainment
Natáčení: květen – červenec 2010
Premiéra: PÍSEK 2.6.2011     OFICIÁLNĚ DO DISTRIBUCE 16.6.2011

NOVÝ TRAILER 27.4.2011

 FILM O FILMU V PEŘINĚ

 

Související články:
Písek zažil premiéra filmu V peřině
0
0

Diskuze k článku +

8. 12. 2010 (01:23)  –  Tomáš Poskočil

0
0

Vypadá to krásně, moc se na film těším! Podle mého názoru leží před námi Písečáky jedna ze zajímavých šancí, jak rozpohybovat turistický ruch ve městě. Důležité je nezaspat a být připraven. Ideální by bylo, kdyby kompetentní lidé v oblasti cestovního ruchu připravili pěkný propagační letáček, který by představoval město Písek jako místo natáčení pohádky a který by se rozdával lidem v kinech po celé republice. Premiéra filmu je v ideálním jarním termínu, tedy těsně před začátkem turistické sezóny, pohádka navíc oslovuje cílovou skupinu rodin s dětmi, jednu z nejdůležitějších v oblasti cestovního ruchu… V případě, že by byl film opravdu úspěšný, a jelikož jde o první český 3D film se skvělým obsazením, tak potenciál jistě má, pak by nebylo od věci připravit i pěkného obrázkového průvodce po místech natáčení v Písku. A protože máme v Písku Centrum Ilustrace (Sladovnu), myslím, že by stálo za to zkusit i vyjednat s tvůrci filmu nějakou interaktivní expozici o natáčení, revolučním grafickém zpracování, případně možnost pouštění „filmu o filmu“ atd… Určitě by to celé stálo nemalé finanční prostředky, zvláště autorská práva by byly asi drahé, ale myslím, že by stálo za zvážení, zdali by to nebyla vhodná investice do budoucnosti rozvoje CR v Písku??? Možná mnoho fantazíruji, nebo naopak se už dávno v této oblasti něco připravuje… Jen by byla věčná škoda promarnit takovou příležitost k propagaci města, jakou nám tento film nabízí!

Odpovědět

8. 12. 2010 (01:47)  –  Tomáš Poskočil

0
0

a když tak se pořád na ten trailer dívám, tak asi nejvíc by film mohl pomoci prodejcům ložního prádla, kterých je v Písku několik… Protože kdyby se z filmu stal hit, pak by třeba takové "peřiny z Písku" mohly jít slušně na odbyt…;-)

Odpovědět

8. 12. 2010 (02:01)  –  Martin Zborník

0
0

Souhlasím, že V peřinách má velký potenciál pro Písek.

Odpovědět

8. 12. 2010 (08:36)  –  ...

0
0

vaše fantasmagorie mě skutečně baví… šance na rozpohybování turistického ruchu? ložní prádlo? velký potenciál? .. nenechte se vysmát, z toho filmu se nestane žádný kult, byť sebemenší, aby se kolem něj něco dělo a dalo se z něho udělat jakési lákadlo.. vraťte se nohama na zem

Odpovědět

8. 12. 2010 (09:07)  –  čtenář PS

0
0

Nemůžeme film ještě soudit, když jsme ho zatím neviděli.
V každém případě má film skvělé obsazení ale není zde jistota, že jeho úspěch zachrání. Ani bombastická reklama na Jakubiskův film Báthory nepotvrdila jeho kvalitu.
Mám pocit, že to bude něco podobného s tímto filmovým dílkem.
Ale nechme se překvapit.

P.S. se Sladovnou bych rozhodně toto nespojoval, to už by se tam mohlo také prodávat to ložní prádlo. Sladovna se stala sběrným košem pro všechno možné, jen ne pro původní záměr.

Odpovědět

8. 12. 2010 (10:33)  –  Tomáš Poskočil

0
0

myslím, že podmínku toho, že se film musí povést, aby z toho něco bylo, jsem několikrát zmínil… muzikály jsou chytlavé, šanci na úspěch má, na druhou stranu nevím jak to budou mít s ditribucí, na 3D filmy nejsou úplně všude vybaveni, nemusí to vidět tolik lidí… Raději budu za hlupáka, že jsem se spletl v odhadu, pokud bude film propadák, než abychom si potom drbali hlavu, že jsme měli možnost, a promarnili ji… a tu poznámku o ložním prádle doufám chápete jako vtip… no, uvidíme v březnu, zdali se ze sci-fi nestane náhodou realita :-)

Odpovědět

8. 12. 2010 (13:57)  –  Jirka

0
0

A kdy myslíte, že bude u nás v kině?

Odpovědět

8. 12. 2010 (14:01)  –  Lukáš

0
0

Jirka – já jsem tak nějak tajně doufal v premiéru. Když už se v Písku točil. A naše kino už 3D technologii má

Odpovědět

11. 12. 2010 (09:36)  –  Elév

0
0

V názorech pana Poskočila žádnou fantasmagorii nevidím. Naopak. Je dobré, když lidé přemýšlejí o možnostech propagace našeho jistě krásného města. A film V peřinách určitě pro propagaci využít jde. Doporučoval bych se v tomto spojit s Filmovou akademií M. Ondříčka a s jejím rektorem p. Goetzem, který se na přípravě filmu výrazně podílel a jistě ví ze zákulisí mnohem více, než ví kdokoliv z nás. Určitě rád poradí i pomůže. Měla by si to jako svoji iniciativu pro zastupitelstvo vzít za své i nově ustavená kulturní komise.

Odpovědět

11. 12. 2010 (19:08)  –  Milan

0
0

To jsem tedy zvědat, kdo a jak filmu využije k propagaci města! To mě moc zajímá!
Myslím že film zapadne a žádné show s nebude konat. A co když u nás v kině vůbec nebude promítán?? Co pak, chytroušci!!!!!

Odpovědět

11. 12. 2010 (20:53)  –  v.

0
0

to elév a poskočil: myslíte si, že každá pokleslá filmová fantasmagorie se může spojit s propagací města, které má takové kulturní tradice. Což takhle rovnou zapojit znovu kamion coca coly a troškovo pohádkové království. Však ono se všechno hodí do krámu včetně povlečení – ty jo to se nám ti občané zaktivizovali přímo budovatelsky!

Odpovědět

12. 12. 2010 (00:05)  –  Elév

0
0

Je zajímavé, že někteří jedinci asi film již viděli před jeho premiérou. Podle toho, jak jej odsuzují a zatracují předem.

Odpovědět

12. 12. 2010 (06:16)  –  Tomáš Poskočil

0
0

jsem rád, že můj úvodní příspěvek do diskuze rozpoutal debatu… město Písek má velkou kulturní tradici, jistě je Písek již řadu let právě prostřednictvím této tradice propagován, ale že bych ve městě zakopával o turisty, to rozhodně říci nemůžu… a proto jsem upozornil na jednu z možností (kterých je mimochodem celá řada a lepších), jak CR v Písku rozhýbat… ať se Vám to líbí nebo ne, v Čechách je mnoho krásných míst, lidé kolikrát neví, kam dřív vyrazit, a proto potřebují nějaký impulz, kolikrát i drobnou blbost, aby se pro nějakou lokalitu rozhodli pro výlet… můžeme spekulovat o kvalitě filmů jako \"Četník ze Saint Tropez\" nebo \"Slunce, seno\", ale troufnu si tvrdit, že nebýt těchto filmů, tak Saint Tropez respektive Hoštice by nenavštěvovalo tolik turistů, jako díky těmto filmům… znovu zdůrazním, že nejdůležitější bude, jestli se film povede, stane se hitem a bude mít vyskou návštěvnost v kinech nebo bude propadákem! V případě té lepší varianty bychom sem samozřejmě nenalákali zahraniční návštěvníky, aby mě tu zase někdo nepodezíral z budovatelství, ale české návštěvníky určitě ano, jistě né tisíce, ale kdyby to byla i jen stovka ročně právě díky tomu filmu, bylo by to slušný… a v momentě, když už tady pak tito turisté budou, můžem jim tu bohatou kulturní tradici představit ;-) A ještě se na to kouknu z jiného pohledu… Malé dítě (do 10 let) je před výletem třeba nějak motivovat… kdybyste mu oznámil, že pojede do Písku s velkou bohatou kulturní tradicí (Šrámek, Ševčík, Hejduk atd…), tak asi odvázaný zrovna nebude… Když ale rodič řekne, že se pojedou podívat do města, který viděli před týdnem v kině a kde prali to peří, tak to přece jen zabere líp… PS pro pana Milana: Písecké občany o kráse a atraktivitě Písku doufám není třeba přesvědčovat, takže pokud se film v Písku nebude promítat, nebude to takový průšvih (podle mě se ale bude promítat)

Odpovědět

13. 12. 2010 (11:23)  –  Elév

0
0

Pane Poskočile, vnímám možnosti využití toho filmu obdobně jako vy. Jestli to bude divácký šlágr a nebo propadák, to se uvidí. Ale uvažovat teoreticky v předstihu o možném využití tohoto filmu (pokud by byl úspěšný) rozhodně nepovažuji za scestné.

Odpovědět

13. 12. 2010 (16:04)  –  v.

0
0

tedy vy uvažujte opravdu v intencích bulváru – uvádíte, že pokud bude film úspěšný…to zhodnotíte vy? myslíte snad, že když film navštíví rekrordní počet diváků, že bude film kvalitní a tudíž jej lze očkovat na písecké tradice? vy pane Poskočil jezdíte do Hoštic často?

Odpovědět

13. 12. 2010 (18:36)  –  Tomáš Poskočil

0
0

a to byste se divil! Přiznám se sice, že jsem byl určitě v životě častěji v Saint Tropez než v Hošticích, ale minimálně o 3 návštěvách Hoštic vím. A přitom znám tisíce krásnějších vesnic… a o tom to vše je… Písek je krásnej, ale v návštěvnosti kolikrát prohrává za mnohdy mnohem méně pohlednými městy. Je to o reklamě, PR, marketingu… a právě film je možné použít pro propagaci! To je vše, co jsem tím chtěl říci. Jen trochu zalarmovat lidi, kteří mají v Písku propagaci a marketing cetsovního ruchu na starost, že je jedna možnost na obzoru, a že by bylo fajn se na ní připravit… a myslím, že to ani nemusím dělat, že o tom sami ví…tedy doufám;-)

Odpovědět

13. 12. 2010 (18:45)  –  ih

0
0

Návštěvnost Kameňáku byla též enormní!! A mně je na zvracení, už jen když jdou úvodní titulky a já je omylem zahlédnu. V životě jsem neviděla trapnější film.
Pokud bude V peřinách alespoň ze 3/4 tak dobrý, jako jediný můj oblíbený český muzikál Ať žijí duchové, ,budu spokojena.

Odpovědět

14. 12. 2010 (16:10)  –  Elév

0
0

Dá se debatovat, ovšem s člověkem, který debatovat chce. S pisatelem pod označením v. to ale asi nepůjde. Má svůj názor definitivně hotový, zcela negativní. A to stále nesdělil, zda film vV peřinách již někde pokoutně viděl. Že ho již před premiérou tak haní.

Odpovědět

14. 12. 2010 (18:57)  –  Hugo

0
0

Absolutní souhlas s panem Poskočilem. V Sant Tropez jsem byl několikrát jako průvodce a  film o četníkovi se třeba spoustě lidem nelíbil, ale na četnickou stanici se šli podívat všichni, a pak zašli v přístavu na kafíčko. Totéž platí o tom filmu, co se točil v Písku. Myslím si, že nepotřebujeme intelektuální diskuse o tom, zda je film dobrý, či ne. My potřebujeme, aby sem jezdili lidé, kterým se film líbil, aby tady poseděli v předzahrádkách aby se zde ubytovali, a aby jich bylo co nejvíc.

Odpovědět

15. 12. 2010 (16:07)  –  v.

0
0

co potřebujete vy, ale neznamená že to potřebuje město – kdyby totiž někdo na radnici bouchnul do stolu a konečně vypracoval či pověřil vypracováním strategie v cestovním ruchu a priorit, tak bychom se mohli bavit jinak – bylo by hned jasno zda jít cestou četníků a trošků (k čemuž kvalitou jistě řadím i tento muzikálový slepenec) a nebo cestou například slavných obyvatel města (Váchal, Aleš, Šrámek atd) a jiných filmů, které Písek proslavily a které jsou již nesporně zařazeny do klenotnice českého filmu. Ale pro eléva a jemu podobné – já s vámi vlastně vůbec debatovat nechci – jen mne to někdy nedá a při čtení takových příspěvků (jako například navrhl pan Poskočil) to nemohu vydržet – za to se omlouvám. Jen bych prostě nerad, aby Písek byl v rukách nevkusů, kteří si navzájem medí, jak pěkně to vymysleli. Ostatně pracuji na propagaci našeho města pomocí – z mého pohledu – kvalitními prvky a budu ještě usilovnější.

Odpovědět

15. 12. 2010 (18:04)  –  Elév

0
0

Pane v., jste zatím poněkud v menšině (viz. p. Hugo) a stále jsem se od vás nedozvěděl, na jakém základě film V peřinách tak silně odsuzujete a řadíte do pokleslé kategorie ještě před jeho premiérou. Máte více informací než kdokoliv z ostatních diskutujících ?

Odpovědět

16. 12. 2010 (10:02)  –  v.

0
0

že jsme v menšině vůbec nic neznamená a ani mi to nijak nevadí, film jsem neviděl nicméně dovedu si dle obsazení, režisérské invence a kontextu české filmové scény naprosto dosadit, kam film patří. Vy znáte nějaký soudobý český film, který se může rovnat s evropskou známostí série "četníků se Saint Tropez"? a znáte třeba Stříbrný vítr či Kluci na řece?

Odpovědět

16. 12. 2010 (10:16)  –  ih

0
0

pro V. : Václave, zapomněl jsi na Měsíc nad řekou!!!

Odpovědět

16. 12. 2010 (10:22)  –  ih

0
0

… a ještě Lístek do památníku, toje můj favorit!!

Odpovědět

16. 12. 2010 (10:41)  –  v.

0
0

jo – to můj taky. koneckonců režisér tohoto filmu (a slavný velmi) je rodilým písečákem!

Odpovědět

16. 12. 2010 (10:54)  –  ih

0
0

Jj, Franta Filipů! Jedna má rodinná příslušnice s ním hrála ochotnické divadlo.

Odpovědět

16. 12. 2010 (11:06)  –  Lukáš

0
0

Pokud jsem to i při natáčení filmu filmu pochopil zcela správně, pak se pánovi "v" asi nebude líbit.
Podle mého názoru jde o pohádku. Takový pohádkový muzikál. Určitě tedy nepůjde o film jen pro dospělé …
Nicméně, podle F.A.Brabce, herců a nově 3D technologie se odvažuji soudit, že úspěch mít bude. A přínosem pro město bude také. Točilo se v centru, na Bakalářích, na mostě a u Zemského hřebčince. Co víc z Písku ukázat lidem….

Odpovědět

16. 12. 2010 (11:47)  –  ih

0
0

K tomu natáčení mám pěkný příběh. Jednou takhle přijdu domu a všude peří. Říkam: Mami, co tu děláš? A ona: Ale představ si, tam na rohu na Floriáně už není ten krám jak byl, ale je tam čistírna peří! Je to blízko, mám tady pár starších peřin, tak tam letím…! Co na to říct. Přijít o deset minut později, tak si to máti štráduje s peřinou na zádech přes náměstí do "čistírny" a je ostuda jako Brno. A nebo by se z ní na stará kolena stala héérečka. ALe docela jsme se všichni zasmáli. Tak to jen tak pro odlehčení diskusí!

Odpovědět

17. 12. 2010 (09:27)  –  Elév

0
0

Pro v. a ih – Měsíc nad řekou mi svítí jasně a Stříbrný vítr mi čechrá vlasy u Otravy stejně jako vám. Můj otec byl profesorem na filmové škole v Čimelicích a učil mimo jiné dějiny filmu. Jako kluk jsem viděl tolik archivních filmů, že se vám o tom ani nezdá V peřinách. Nejsem tedy filmový ignorant s pokleslým vkusem, sledující v televizi "skvělé" nekonečné venezuelské seriály. Srovnáváte ale hrušky s jablky a to aniž by kdokoliv z vás hrušku (film V peřinách) viděl. To je jediné, co se mi nelíbí. Souhlasím s Lukášem, je to úplně jiný žánr, pohádkový muzikál, jehož scénář počítal s tím, že bude zaměřen na děti a mládež ( a s nimi třeba přijdou do kina i rodiče). Tak prosím do března všichni společně vydržme a pojďme se na tu pohádku nejdříve podívat. Rozcupujeme ji následně (pokud si to zaslouží) až bude peří lítat. O.K. ?

Odpovědět

17. 12. 2010 (09:28)  –  Elév

0
0

U Otravy je hezký překlep, že ?

Odpovědět

17. 12. 2010 (13:17)  –  ih

0
0

Pro Elév: Můžete mi, prosím, připomenout, v jakém příspěvku jsem porovnávala jablka a hrušky? Já sama jsem na film zvědavá a myslím, že ho i mezi prvními zhlédnu. Ať už bud jakýkoli, bude zde v Písku pormítnut v den jeho premiéry, což je naplánováno na 3.3.2011 (pokud čas premiéry distributor –HCE – dodrží).

Odpovědět

17. 12. 2010 (14:29)  –  PAVEL \"P\" KRÁL

0
0

Mohu všechny diskutující uklidit… pardón uklidnit: první český hraný film ve formátu 3D nebude buzikál V Peřinách, nýbrž snímek autorské dvojice Jan Němec – Václav Havel HEART BEAT 3D, který jde právě do kin… Zdraví filmolog "P"

Odpovědět

17. 12. 2010 (15:56)  –  ih

0
0

Pro filmologa: Pokud vím, mluvilo se zde o prvním českém muzikálu (u Vás s krycím názvem buzikál) 3D, nikoli titulu všeobecně ve 3D! Pokud se někdo o film zajímá, tak samozřejmě ví, že 16.12. měl film, vpodstatě dokument , Heart Beat 3D s jedním hercem – Janem Budařem, premiéru. Ovšem zde v diskusi šlo o něco jiného. Takže nevím, koho máte potřebu uklidňovat!

Odpovědět

17. 12. 2010 (17:59)  –  v.

0
0

pro elév: co se vám v mých řádkách nelíbí, je mi zcela jedno. Ale vy zřejmě otrocky musíte číst všechny knihy od všech autorů, prosedět v kině hodiny a vidět každý film, abyste pak mohl "tak úžasně tolerantně" rozhodnout, co je dobré a co není dobré a oddělit hrušky od jablek? To je mi vás trochu, ale jenom trochu líto.

Odpovědět

17. 12. 2010 (18:00)  –  v.

0
0

pro filmologa: pane já jsem klidný, ale…..kampaň již skončila, nevšiml jste si?

Odpovědět

20. 12. 2010 (15:20)  –  PAVEL \"P\" KRÁL

0
0

Kdo je v. a ih, please? ;-) "P"

Odpovědět

21. 12. 2010 (02:00)  –  Elév

0
0

Pro ih
Odpovídal jsem dvěma lidem najednou a tak jsem sám smíchal hrušky s jablky. Omlouvám se vám a budu již vždy reagovat jen na jeden příspěvek.
Stejně jako Pavel Král nevím kdo je ih a nebo v. Ale musím se přiznat, že v. mi leze pěkně na nervy. Tento pisatel má asi jasný a definitivní názor na celý vesmír a tak si jej taky dovolím trochu, ale jen trochu, politovat.

Odpovědět

21. 12. 2010 (08:22)  –  v.

0
0

pro elév: trochu jste se do toho zapletl – vaše hrušky s jablkama jsou níže k přečtení. A kdo je Pavel Král s tím svým "please"? Angličan, co slezl z kopce a myslel, že to byla hora?
Jsem docela rád, že vám "pěkně lezu na nervy" – alespoň nejste tak "srdíčkově človíčkovej". Ale jinak to vaše hodnocení mého jasného a definitivního názoru na celý vesmír zní jako nucený smích…
Ale jinak už se do vaší další debaty nehodlám vměšovat, takže zase můžete vylévat kýbly mouder. Pěkné vánoce!

Odpovědět

21. 12. 2010 (16:20)  –  ih

0
0

Pro Eléva: Nemusíte se omluvat!!! Už jste oslavil narozky???

Odpovědět

24. 12. 2010 (15:12)  –  Elév

0
0

Pro ih – ano, již jsem zase o rok starší. Moudřejší ovšem asi ne. Když se pletu do kultury, které, jak se zdá, rozumí v Písku kde kdo. Je to opravdu tenký led. Co člověk, to názor.

Odpovědět

12. 1. 2011 (19:06)  –  ih

0
0

Chtěla bych vás informovat , hlavně pana filmologa, že film V Peřině bude mít premiéru až 16.6. 2011, ne v březnu tohoto roku, jak se očekávalo.

Odpovědět

27. 4. 2011 (22:42)  –  to

0
0

Chtěla bych připomenout, že se blíží , cituji pana Zborníka "Velký potenciál pro Písek", a to předpremiéra filmu V peřině. Může nám kultuní komise poskytnout nějaké bližší informace o tom, jak tato velkolepá akce bude probíhat a co to městu přinese? – viz diskuse níže. Díky

Odpovědět

27. 4. 2011 (22:57)  –  to

0
0

Nezlobte se, opravdu mi nedá zde prezentovat sci-fi pana Tomáše Poskočila. Dovoluji si ho citovat:
Vypadá to krásně, moc se na film těším! Podle mého názoru leží před námi Písečáky jedna ze zajímavých šancí, jak rozpohybovat turistický ruch ve městě. Důležité je nezaspat a být připraven. Ideální by bylo, kdyby kompetentní lidé v oblasti cestovního ruchu připravili pěkný propagační letáček, který by představoval město Písek jako místo natáčení pohádky a který by se rozdával lidem v kinech po celé republice. Premiéra filmu je v ideálním jarním termínu, tedy těsně před začátkem turistické sezóny, pohádka navíc oslovuje cílovou skupinu rodin s dětmi, jednu z nejdůležitějších v oblasti cestovního ruchu… V případě, že by byl film opravdu úspěšný, a jelikož jde o první český 3D film se skvělým obsazením, tak potenciál jistě má, pak by nebylo od věci připravit i pěkného obrázkového průvodce po místech natáčení v Písku. A protože máme v Písku Centrum Ilustrace (Sladovnu), myslím, že by stálo za to zkusit i vyjednat s tvůrci filmu nějakou interaktivní expozici o natáčení, revolučním grafickém zpracování, případně možnost pouštění „filmu o filmu“ atd… Určitě by to celé stálo nemalé finanční prostředky, zvláště autorská práva by byly asi drahé, ale myslím, že by stálo za zvážení, zdali by to nebyla vhodná investice do budoucnosti rozvoje CR v Písku??? Možná mnoho fantazíruji, nebo naopak se už dávno v této oblasti něco připravuje… Jen by byla věčná škoda promarnit takovou příležitost k propagaci města, jakou nám tento film nabízí!

Odpovědět

29. 4. 2011 (11:37)  –  Magdalena Myslivcová

0
0

Pokud je mi známo, kulturní komise tuto věc neprojednávala. Náš dotaz zodpovědla Ing. E. Kučerová za odbor kultury takto: "starosta Písku by se měl 2.6.2011 v Praze zúčastnit oficiální projekce filmu a tiskové konference, tentýž den se bude konat předpremiéra filmu spojená s návštěvou delegace a tiskovou konferencí, detaily se momentálně dolaďují s produkcí. Kromě toho dle vhodnosti zvažujeme vydání zvláštního letáku." Dramaturg CK Písek paní I.Hodoušová sdělila, že v kině Portyč je pro předpremiéru filmu rezervován termín 2.6. Film pro veřejnost bude promítán od 16. června (v den celorepublikové premiéry)."

Odpovědět

29. 4. 2011 (17:40)  –  Mára Slavík

0
0

Moc pěkné filmy připravilo kino Portyč v rámci Cipískoviště. To teda klobouk dolu.

Odpovědět

29. 4. 2011 (21:46)  –  Martin Zborník

0
0

Dále přinášíme vyjádření od Lukáše Vedrala – Tiskový servis filmu V peřinách PRagency

"V Písku proběhne slavnostní předpremiéra filmu 2.6., to je plné dva týdny před oficiální slavnostní premiérou v Praze. Do Písku se na slavnostní předpremiéru vratí dětští hrdinové filmu, režisér a také Lucie Bila. Asi i další představitelé, to ještě není jisté v tuto chvíli, zaleži na jejich časových možnostech. Písecká veřejnost tak bude mít možnost vidět film mezi prvními v České republice, před tím ho uvidí pouze diváci festivalu ve Zlíně, kde bude v té době v soutěži. V Písku se 2.6. plánují hned dvě představení. Informace o prodeji lístku bude vědět kino v Písku."

Pro to: Kulturní komise neprojednávala žádné záležitosti spojené s filmem V peřině. Pochybujete-li o potenciálu tohoto filmu pro Písek stačí se podívat na nově přidaný trailer, kde se opět Písek "prodává" téměř pořád. Pro(to) potenciálu filmu věřím a vy "to" klidně zpochybňujte dle libosti.

Odpovědět

30. 4. 2011 (09:35)  –  p

0
0

:D

Odpovědět

30. 4. 2011 (11:12)  –  to

0
0

2MB:O možném potenciálu filmu jako takového apriori nepochybuji. Ale těžko se Písek "prodá " tím, že někdo jen uvidí film. Chtělo by to pořádné PR a dobrý marketing. Když si přečtete příspěvky níže, padlo zde hodně, ať už dobrých nebo nereálných, rad a nápadů. Ale všude se objevovalo jen : mělo by se , má se, měli by,… Myslím, že nápady má skoro každý, ale jde o to dovést myšlenku ke zdárnému konci a vědět, kdo konkrétně to má udělat, kdo je za to zodpovědný a jestli na to vůbec je, protože zadarmo to asi nebude. Já osobně jsem na výraz "mělo by se" hodně alergická, a proto ho nepoužívám. Když to tedy shrnu, film – spíše pohádku, nijak nezatracuji, jsem na něj zvědavá a určitě se půjdu podívat.

Odpovědět

30. 4. 2011 (12:15)  –  to

0
0

Oprava: 2MZ

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.