Přihlášení

TC Z.I.P. PÍSEK se stal na soutěži WORLD DANCE MASTERS 2011 Mistrem světa!

23. 5. 2011 | Martin Zborník | Diskuze (1) | Kultura

TCZIP mistry světa 2011 - foto TCZIP

Taneční centrum Z.I.P. Písek se letos účastnilo světového šampionátu World Dance Masters Tour 2011, který se konal od 17.5. do 22.5. Zipáci jeli do chorvatské Poreče se čtyřmi choreografiemi (Happy Party a Game Of Colors – v kategorii děti, choreografové K.Šafránková a J.Kolpek a v kategorii juniorské Penguins - L.Beran a Crazy Office – O.Kubáček). Z oficiální kvalifikace, která se uskutečnila 17.-18.5.přímo v Poreči, postoupily do bojů o mistrovský titul všechny čtyři choreografie. Ve finálových kolech děti na medaile již nedosáhly. Ale velkým se dařilo. S choreografií Crazy Office získali ve finále 4.místo. Choreografie Penguins dosáhla na skvělý Titul Mistra světa.

Bodování soutěže je složité : prakticky proti sobě soutěží úplně všichni, ne jen dané kategorie. A tak každý den vždy postupovaly jen ty choreografie, které získaly nejvyšší bodování. A tak se zcela normálně stalo, že z kategorie, kde bylo 12 choreografií, nepostoupila vůbec žádná. Prostě celou kategorii porota zrušila. Proto je velkým úspěchem postup všech našich choreografií do finálových kol WDM 2011. A největším samozřejmě titul Mistrů světa.


Celkem se letošního evropského šampionátu v Poreči zúčastnilo přes 1000 choreografií a více jak 4000 tanečníků z celé Evropy a Světa ( Jižní Afrika, Zimbabwe, Brazílie, Mexiko, Čína, Japonsko,..) .
Porota byla složena z mezinárodních světových profesionálů tance: Niels Robitzky alias Storm, Santu Mamona, Christopher Jamin, Dollie Henry, Daniel Lommel, prof. Hans-Joachim Tappendorff a June Guaracci Schlosser.. Pod jejich vedením se během konání WDM uskutečnila i celá řada tanečních workshopů, na které měli přístup všichni účastníci mistrovství. A i naši ZIPáci si zkusili zatančit jazz hip hop,..
Úroveň této soutěže rok od roku stoupá. Na WDM jelo do nominací několik tanečních skupin z Čech.
Do soutěže jich letos postoupilo velice málo a ti, kteří postoupili většinou ani nezískali medailová ocenění.

Zdroj: www.tczip.cz

 

0
0

Diskuze k článku +

24. 5. 2011 (07:54)  –  Otomar Gottstein

0
0

Blahopřeji k velkému úspěchu a děkuji za skvělou reprezentaci města Písku!

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.