Přihlášení

Světoznámá sopranistka Gabriela Beňačková zazpívá v děkanském kostele

11. 6. 2018 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Gabriela Beňačková a Vladimír Brabec spolu vystoupí v děkanském kostele Narození Panny Marie v Písku ve středu 20. června od 19.00. Vstupenky na tento mimořádný koncert jsou již v prodeji v předprodeji v KD, DFŠ nebo online na www.centrumkultury.ccz

Gabrielu Beňačkovou pozval do Písku kytarista Vladimír Brabec, který ji bude doprovázet se svou kytarou, v rámci Svatojánského festivalu. Přesto, že má v současnosti Vladimír Brabec nabitý program, udělal si čas a odpověděl na pár otázek, které jsme mu položily v Centru kultury města Písek. Zde jsou jeho odpovědi:

Do Písku se vracíte s úspěšným Svatojánským festivalem. Kolikátý ročník se letos uskuteční a kde/kdy nápad na tento festival vznikl?

V letošním roce vstupuje Svatojánský festival do čtvrtého ročníku a mám radost, že každým rokem  se jeden z jeho koncertů  konal v Písku. Snažím se zde uvést vždy to nejlepší, protože vím, že v Písku je vzdělané a kulturní publikum. V letošním roce jsem do Písku pozval naši nejslavnější pěvkyni, sólistku Metropolitní opery v New Yorku, a sólistku Vídeňské státní opery. Pyšní se těmi nejvyššími státními vyznamenáními: Národní umělkyně, Státní vyznamenání za zásluhy o stát v oblasti umění, Od rakouské vlády obdržela nejvyšší umělecké uznání „Kammersingerig“ Její vystoupení je stále největším uměleckým zážitkem. Koncert v Písku bude věnován stému výročí české státnosti. 

A jak festival vznikl: Před lety jsem u nás na Čepickém mostě přes řeku Otavu nechal postavit skleněnou sochu sv. Jana Nepomuckého. Stala se cílem mnoha turistů v našem kraji. A odtud byl již kousek ke Svatojánskému festivalu.

 

S kolika interprety jste na festivalu již hrál?

Festival se pyšní doopravdy vysokou uměšleckou úrovní. Vystoupili na něm například, Pavel Šporcl, vítěz Pražského Jara varhaník Pavel Svoboda, varhaník prof. Jaroslav Tůma, houslista Jaroslav Svěcený, baritonista Daniel Hůlka, violistka Jitka Hosprová, mezzosopranistka Martina Kociánová, tenorista Aleš Briscein, varhaník Aleš Bárta, Gentlemen singes a mnoho dalších.  

 

Kam se letos s festivalem chystáte?

V letošním ročníku z větších měst to bude tradičně Praha, Písek a Nepomuk. Zahrnuli jsme také Sušici. Festival však nezapomíná ani na menší místa. Organizátoři vybrali dva kouzelné kostelíky v klatovském kraji. Jedním z nich je kostel Nanebevzetí Panny Marie v Nezamyslicích a v kostele sv. Jakuba Většího v Kolinci. Vystoupí na něm jedna ze současně nejžádanějších sólistek Národního divadla Alžběta Poláčková.

 

Kdybyste si mohl vybrat jakéhokoli interpreta / skupinu, s kým byste si mohl zahrát na jednom pódiu, kdo by to byl?

Mně se v podstatě všechny sny o uměleckých spolupracích splnili. Vystupuji s těmi největšími hvězdami a mnoho jsem se od nich naučil. Gabriela Beňačková, Stefan Margita, Eva Urbanová, Petr Dvorský, Roman Janál, Hana Hegerová, Lucie Bílá, Daniel Hůlka, Kateřina Brožová… A to jsou pouze pěvci. Instrumentalistů je nepočítaně. Ale kdybych si mohl ještě vybrat tak asi Barbra Streisand.

 

Chystáte nějaký nový projekt?

V letošním roce oslavím pětašedesátiny, a náš nejlepší komorní orchestr PKO Ptražský komorní orchestr se mě rozhodl uspořádat narozeninový koncert v pražském Rudofinu. Koncert bude 5. 6. 2018 a vystoupí na něm kromě mne a PKO řada mých přátel: Gabriela Beňačková, Pavel Šporcl, Kateřina Englichová, Jitka Hosprová, Alžběta Poláčková, Romasn Janál a varhaník prof. Jaroslav Tůma. Dokonce zde vystoupí i dívčí sbor Cancioneta Praga a jistě dojde i na jiná velká překvapení.  

 

 

Koncert Gabriely Beňačkové a Vladimíra Brabce v děkanském kostele Narození Panny Marie pořádá agentura Alfa Beta Production a ve spolupráci s městem Písek a Centrem kultury města Písek.

Vstupenky si můžete zakoupit v pokladně Centra kultury města Písek (v Kulturním domě nebo předprodeji v Divadle Fráni Šrámka) nebo na www.centrumkultury.cz.

Cena vstupenek I. kategorie je 340 Kč, cena vstupenky ve II. kategorii je 240 Kč.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.