Přihlášení

Světová bluesová legenda JOHNNY WINTER /USA/ bude v Písku

12. 9. 2009 | Martin Zborník | Diskuze (18) | Kultura

Array

Divadlo Pod čarou si vás dovoluje pozvat na sobotu 21.11.2009 od 20.30 hod na HUDEBNÍ UDÁLOST ROKU. Do Písku přijíždí jeden z nejslavnějších kytaristů v historii žánru – Guru bílého blues – JOHNNY WINTER se svojí kapelou. Je to pro nás čest a velká kulturní událost pro celý Písek, že tato legenda odehraje klubový koncert právě v našem městě.

Johnny debutoval již v roce 1968. V 60. letech vystupoval na řadě festivalů včetně legendárního Woodstocku. Stál několikrát po boku Jimiho Hendrixe a v 70. letech spolupracoval se slavným bluesmanem Muddym Watersem na několika albech, jež byla oceněna prestižní cenou Grammy. V roce 1988 byl uveden do bluesové síně slávy. V Česku hrál naposledy vloni, kdy se mu podařilo do posledního koutu zaplnit sál pražského Lucerna Music Baru.


Vstupenky jsou v předprodejích od 14.9. (Divadlo Pod čarou, Kulturní dům Písek, Centrum Bazilika v ČB) Vstupné je do 30.9. za 720,– , do 19.11. za 760,– , na místě pak za 800,–.


Každý, kdo si zakoupí vstupenku na Wintera, může ZDARMA navštívit Mini Blues Fest 20.11.,kde zahrají slovenští ZVA 12–28, Černý Mosty a Petr Hilský se svoji kapelou Jam Sessžer. Nenechte si ujít tento neopakovatelný koncert. Kapacita klubu je omezena.
 

0
0

Diskuze k článku +

16. 9. 2009 (13:14)  –  SIMON

0
0

Je to vyčpělá vykopávka jako je vyčpelej celej ředitel divadla pod čarou Pokorný. S hudebním rozhledem skončil někdy roku cvaj a teď chce dělat kulturu!!! A na to se jim cpou prachy! Že se nestydíte:¨!!!

Odpovědět

16. 9. 2009 (15:56)  –  Pokča

0
0

Fakt se ani trochu nestydim. A kdopak že nám cpe prachy ???

Odpovědět

17. 9. 2009 (17:15)  –  Jan Vltavský

0
0

Teda myslím, že tenhle web by si měl trochu podržet nos – kdykoliv to tu čtu, je tu někdo napadán zcela anonymně, docela sprostě a tupě. Už pár příspěvků, které jsem zde četl, byly na hranici či hodně za hranicí žalovatelnosti. K čemu je tenhle trapnej zakomplexovanej hlas lidu? (viz simon a další jemu podobní).

Odpovědět

17. 9. 2009 (19:50)  –  Jan Brda

0
0

Souhlasím, toto opravdu není seriozní web. Ať z jedné či druhé strany.

Odpovědět

18. 9. 2009 (18:20)  –  Zdenka Jelenová

0
0

Vážený Jene Brdo, mohl byste nám tak nějak přiblížit, co si představujete pod pojmem "seriozní web"? :-))) Vážený Jene Vltavský, kdo je kde v článcích "napadán anonymně"? Rozlišujte prosím mezi autorskými příspěvky a volnou diskusí pod nimi!
Co má být tento web a k čemu byl zřízen, je tady přece definováno dost jasně – viz třeba zde: http://piseckysvet.cz/vase-nazory/pojdte-s-nami-tvorit-pisecku-svet-/132/. Takže o co jde? Všem, kteří mají ostatním co sdělit, jsou tu dveře otevřené, není nic jednoduššího, než se dle jasných pokynů zaregistrovat a sdělovat národu cokoli, co má hlavu neb aspoň patu – a splňuje podmínky dané v kodexu přispěvatele.
Za úroveň některých příspěvků v diskusích pod články ovšemže neberu ani já, ani ostatní redaktoři odpovědnost, krom toho, že (v souladu se zmíněným kodexem přispěvatele) pokud možno obratem mažeme všechny jasné vulgarity a lži.
Těším se (upřímně) na Vaše seriozní a neanonymní příspěvky. ;-)

Odpovědět

21. 9. 2009 (08:34)  –  Jan Vltavský

0
0

nezlobte se, ale opravdu nevím proč bych měl rozlišovat dle vašeho rozlišování – z toho co jsem zde pročetl, tvrdím, že anonymní napadání (zde např. pana pokorného) je trapný způsob hry na otevřený web pro všechny názory….a pokud se vám nelíbí slovo "seriózní", pak se omlouvám, že jsem reagoval a hájil pana Pokorného, kterého si za mnoho počinů v oblasti kultury vážím. modernější je však napadání, ironie a povýšenost….

Odpovědět

21. 9. 2009 (16:55)  –  Zdenka Jelenová

0
0

Nemám ráda a neobhajuji ani povýšenost, ani jakékoliv napadání kohokoliv, ale prosím Vás o radu, jak byste tedy "moderoval" diskusi pod články. Nebo ji máme "preventivně" zrušit? To se přece neděje na žádném, ani zcela profesionálním webu – viz novinky, aktualne, idnes, lidovky… Úroveň diskusí napovídá mnohé o úrovni čtenářů, ale to je asi tak všechno, co s tím lze dělat, aspoň mne nic jiného nenapadá. Buď vezmu šanci vyjádřit se všem, nebo holt musím riskovat, že demokratická pravidla si jedinec méně kultivovaný "užije" po svém… Ale nebrala bych to až tak tragicky :-) Pořád je ještě ta demokracie docela dobrý vynález. A pokud jde o Pokču, tedy p. Pokorného, vcelku bravurně se obhájí (po právu) sám, stejně jako to neovlivní nikoho z nás, kteří máme DPČ rádi ;-)

Odpovědět

2. 10. 2009 (15:49)  –  ivo vořišek

0
0

Tento web je velmi dobry nápad, spíše mi zaráží, jak málo diskutujících se aktuálních témat zúčastňuje a reaguje na velmi zajímavé příspěvky viz.Standa Pelc atd. Co se týče serioznosti ta naprosto odpovídá kulturní úrovni v Písku. Jak dopadne koncert Johnny Winter ukáže především jeho návštěvnost. Pro zajímavost jsem se díval jak fungují podobné weby ve městech podobné velikosti a zdá se mi, že návštěvnosti diskuzí jsou daleko větší. Možná to chce ještě trochu času a větší propagaci webu.

Odpovědět

9. 10. 2009 (15:24)  –  BÉĎA

0
0

Ivo Voříšku, sice Vás neznám, ale zdáte se mi jako rozumný člověk. Důvod nízké návštěvnosti, respektive příspěvků, je nasnadě. Tento web je velmi tendenční. Pokud byste znal lidi, kteří s ním mají co do činění, věděl byste proč. Takže proto.

Odpovědět

9. 10. 2009 (16:44)  –  Pokča

0
0

Velice mě těší, že koncert Johnnyho Wintera způsobil tuto téměř nesouvisející diskuzi a tím pádem i ke zvýšení návštěvnosti tohoto webu, neboť lidí, co stojí za vznikem těchto stránek si velice vážím.

Odpovědět

9. 10. 2009 (19:50)  –  ONDŘEJ LIŠKA

0
0

Já mít takové nezaujaté obhájce a fandy, tak taky budu autora velmi chválit. Je zajímavé, že si Vás pane Pokorný (zvaný POKČO) vážím, vážím si Vás jako člověka, který rozumí kultuře, kterou dělá. Dělá s nadšením a myslím dobře. Ale nerozumím tomu, že Vám stačí pouhé kladné vyjádření na tomto webu a vede Vás ke chvále, nerozumím tomu, že Vám není trapné, že Vám musí být finance přineseny na stříbrném podnosu, nerozumím tomu, že Vám nevadí osoby, které si od Vás kupují Vaši mlčenlivost, hlavně aby byl klid. Nemusíte mi odpovídat, po prostudování příspěvků, odpovědí, článků nebudu dále tento web navštěvovat. Kdo chce s vlky žíti (a z vlků míti), musí s nimi víti. Hrdost ano, ale ne za každých okolností. Jen tak dál!!! Šťastné vykročení do blízké budoucnosti. I na Národní třídě jsou žebráci.

Odpovědět

10. 10. 2009 (01:35)  –  Pokča

0
0

Vážený pane Liško, prosím převěďte řeč do češtiny ať tomu porozumím, co jste chtěl říci. Jinak finance by slušely více na podnosu zlatém.

Odpovědět

10. 10. 2009 (14:47)  –  Béďa

0
0

Vážený pane Pokčo, při vší úctě, já jsem jen sluště odpovídal na jeden z mála slušných příspěvků na tomto webu, příspěvek pana Voříška.Nevím, proč jste na to reagoval Vy, když se vás to vůbec netýká. Asi jste se chtěl zastat lidí, kteří Vás protěžují. Kdybyste byl ovšem trochu chytrý, přišel byste na to, že vám to naopak škodí. Vám s malým v, již nemám namysli Vás jako osobu, ale Divadlo Pod čarou. Trochu to rozvedu. V Písku existuje spousta provozoven, které dělají kulturu. Myslíte, že jsou všechny v pohodě??Dám pouze jeden příklad, docelé pěkné akce byly na Ostrově. Ale pokud jste sledoval počasí, měli tam velkou smůlu a museli docela hodně prodělat. Četli jsme někde v tisku stěžování majitele? Brečí, že nemá peníze??Nebo jiné subjekty, čteme o nich? A dělají vynikající akce (Píčko, K2, Soukenická ulice,…). A co vy? Oprávněně jste nedostali granty, ale stáhli jste si na svou stranu rádoby novináře z PP a začali jste vyhrožovat, potom najednou leštit kliky na radnici, v PP jsou články pouze z akcí DPČ, apod. Bohužel pro vás, lidi nejsou tak hloupí, je tato reklama pro vás zcela kontraproduktivní. Spouste vašich potencionálních návštěvníků má už dost "brečení" DPČ a Vašich výlevů.Fakt se nad tím zamyslete.
Tímto chci také poděkovat všem dalším subjektům, které v Písku kulturu dělají, dělají ji dobře, a nevadí jim, že o nich nikdo nepíše. Tím spíš si jich vážím. Díky Béďa

Odpovědět

10. 10. 2009 (22:18)  –  ZJ

0
0

Vážení (Béďo, Ivo Voříšku, Ondřeji Liško aj.), tak nás prosím jen nekritizujte a raději pište :-) !!!
Každý zájemce, který chce o čemkoli psát, může se zcela jednoduše zaregistrovat a psát vlastní příspěvky – o všem, co mu připadá zajímavé, zaznamenání-či-pochvaly-či-kritiky-hodné. Tedy s chutí do toho!
Jedna z autorek webu

Odpovědět

11. 10. 2009 (00:38)  –  Pokča

0
0

Snad už jen, zastavte se Béďo či Liško osobně v Podčáře. Rád vám vše uvedu na pravou míru. Žijete v nějaké nechutné iluzi.

Odpovědět

11. 10. 2009 (13:57)  –  Magdalena Myslivcová

0
0

Obávám se, že Béďa se v Podčáře zastaví jen stěží. Musel by totiž odhalit svou anonymitu a na to bude mít jen sotva odvahu, když se v diskusi tohoto webu přihlašuje pod různými pseudonymy. Zřejmě neumí nést odpovědnost za své útoky. Jak praví náš prof. Sokol, nedokáže si své činy přičítat, je tedy nepříčetný…, dosud není osobou v plném smyslu tohoto slova.
Přesto díky za zájem o náš náš web. Připojuji se k výzvě, staňte se přispěvateli tohoto webu a napište o zajímavých počinech v našem městě, které považujete za důležité vy. Ovšem slušnou formou a s odhalenou identitou, jak stanoví kodex přispěvatele…. Děkujeme Vám!

Odpovědět

12. 10. 2009 (12:26)  –  Šárka

0
0

k: Béďa 14:47:06 10.10.2009 (77.93.216.XXX)
Béďo, Béďo, protežují bez háčku!! V tomto smyslu vždy!! bez háčku.

Odpovědět

13. 10. 2009 (23:23)  –  Otík

0
0

Juchůůůů Johnny Winteeeer!!!!!

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.