Přihlášení

Spolupráce píseckých ochotníků se souborem ze Slovenska

27. 7. 2021 | Jana Jiříková | Diskuze (0) | Kultura

Minulý víkend se Prácheňská scéna setkala s ochotníky z družebního města Písku, Veľkého Krtíše. Setkání se uskutečnilo po téměř dvouleté odmlce. Spolupráce byla navázána v r. 2019, kdy jsme odehráli s velkým úspěchem komedii Manželství na druhou na mezinárodní divadelní přehlídce na Slovensku – Divadelné dišputy.

Po částečném rozvolnění karanténních opatření tedy přijeli slovenští ochotníci do Písku. Připravili jsme pro ně bohatý kulturní program. V pátek se prošli městem Písek. Líbila se jim zdejší architektura, ale hlavně se těšili na Kamenný most. V sobotu pro ně byla připravena exkurze do Divadla Fráni Šrámka s tím, že měli možnost si prohlédnout divadlo od sklepa po půdu a seznámit se i s historickou oponou. Odpoledne absolvovali plavbu parníkem z Orlíka na Zvíkov a pak prohlídku státního hradu Zvíkov. Soubor odehrál dvě představení, a to v pátek v Gotickém příkopu v Písku a v sobotu na hradě Zvíkov. Byli uneseni nejen architekturou a historií hradu ale i pocitem, že si zahráli v tak nádherném prostředí.

Schůzky s nimi se zúčastnily i dvě pracovnice odboru kultury Městského úřadu v Písku. Slovenští kolegové ocenili přístup vedení Města Písek i Centra kultury města Písek k našemu souboru. Tuto podporu si náš spolek pochvaluje dlouhodobě. 

Slováci opouštěli Písek v neděli s nadšením a plně spokojeni. Připomínkou na jejich návštěvu bude hontianská krajka a ručně malované pentle krojů vystavené ve zkušebně našeho souboru.

V měsíci srpnu také dále pokračuje ZVÍKOVSKÉ DIVADELNÍ LÉTO 2021. Pro diváky máme připravené dvě premiéry. V pátek a v sobotu 6. a 7. 8. od 20:30h. uvedeme komedii O lásce, v níž budeme sledovat příběh manželského páru středního věku. Na pátek 13. a sobotu 14. 8. od 20:30h. jsme připravili komedii Dveře. V očistci se sejdou lidé s různými osudy, kteří si do nebe přinesli věci, kterých se nechtějí vzdát ani po smrti, ale s nimiž nemohou pootevřenými dveřmi do nebe projít. 

Těšíme se na vás, vaše #Prácheňskáscéna

Vstup na všechna představení jednotně 150 Kč.
Na všechna představení je pro diváky připraven svozový autobus zdarma vyjíždějící v 18:00 hod. od Divadla Fráni Šrámka v Písku.
Celou akci pořádá Divadelní spolek Prácheňská scéna v Písku.
Změna programu vyhrazena.

Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.