Přihlášení

Sobotní křest v Podčáře: Hand Grenade odjistili metalový granát

12. 11. 2012 | Martin Semecky | Diskuze (0) | Kultura

Na snímku v popředí zpěvák a kytarista Michal Švec (21)

PÍSEK - Druhá sobota v listopadu patřila v píseckém Divadle Pod čarou metalové formaci Hand Grenade. Ta v něm onoho večera křtila debutové CD Pravá tvář. U toho nemohli chybět ani spříznění Dymytry z Prahy. Obě tělesa už od jara letošního roku pojí společná koncertní šňůra.

V podstatě zaplněná „Podčára“ sledovala, jak kolem deváté hodiny vtrhl kvartet „granátníků“ na scénu. V první části vystoupení nabídli fanouškům ranou tvorbu, kdy se ozývaly i punkové či do country(!) laděné melodie. Publikum tento zahřívací set přijalo se vstřícností a záhy bylo pod pódiem k vidění klasické pogo či první „příznaky“ tzv. circle-pitu, který bývá jinak doménou spíše otevřených ploch velkých hudebních festivalů. Během produkce přišla na řadu i videoprojekce dokumentující začátky téhle kapely se „základnou“ v Mirovicích na Písecku. Poté následovaly výstřely ohňových efektů, načež kapela přítomným představila ´pravou tvář´ moderního metalu s prvky metal-coru. A ten nenechal chladným snad žádného z diváků.
Vlastní křest studiové prvotiny měl na starost (mimochodem excelentní) bubeník Dymytry Miloš Meier, který si pak se svými mladšími „bratry ve víře“ zahrál jeden ze stěžejních songů cédéčka. Po další dávce zbrusu nových skladeb vybídl frontman Hand Grenade Michal Švec už tak dost rozvášněné publikum k hromadné „wall of death“ neboli stěně smrti a nakonec nechyběly ani při podobných akcích obligátní plavné skoky rozdováděných jedinců z pódia přímo na přihlížející obecenstvo. Když po bezmála dvou hodinách vystoupení Hand Grenade končili, projeveným ovacím by se nedivil snad ani zapřísáhlý odpůrce téhle tvrdé muziky, který mohl třeba i náhodně zabloudit na takovouto metalovou party.
Po reorganizaci koncertní plochy přišel na scénu druhý vrchol večera – typickými „predátořími“ maskami vybavení Dymytry. Ti pro změnu nabídli svůj originální psy-core. Během jejich produkce dominovaly hlavně pecky z nedávno vydaného disku Neonarcis. Nechyběly ale ani osvědčené hitovky jako Dejte mi pít, D.O.S.T. nebo Strážná věž, při nichž fanoušci zpívali refrén skandovaně spolu s kapelou. Když se Dymytry loučili se scénou píseckého klubu, měl ten v tu chvíli za sebou několik hodin intenzivní, našlapané muziky. Spokojenost navstěvníků, jejichž věkové spektrum bylo až nečekaně pestré, byla evidentní.
Vzhledem k pozitivně hodnocenému resumé z tohoto dvojkoncertu se lze těšit i na další počin z ranku novinek: video, jehož záběry Hand Grenade použijí k realizaci DVD. To by mělo dle slov manažera skupiny spatřit světlo světa už začátkem příštího roku. Bude tedy jistě zajímavé sledovat, kam až dovedou tuto jihočeskou hardrockovou naději její příští muzikantské kroky.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.