Přihlášení

Sladovna zve na LiStOVáNí s účastí autorky Torey Hayden či Roberta Fulghuma

13. 9. 2017 | Sladovna Písek | Diskuze (0) | Kultura

V úterý 19. září se jinak celý měsíc uzavřená Sladovna otevře návštěvníkům, kteří se těší na další setkání s cyklem scénických čtení Lukáše Hejlíka LiStOVáNí. Tentokrát se bude číst a hrát kniha Zvíře, jejíž autorkou je Torey Hayden.

Torey L. Hayden je autorkou řady velmi úspěšných non-fiction románů z prostředí školy pro děti s poruchami chování. Pracuje jako speciální pedagožka a rodinná terapeutka (dětská psycholožka). Narodila se a žije v USA.

Jsou knihy, které pohladí, zatímco jiné jdou čtenáři proti srsti – přesto se od nich ale nemůže odtrhnout. Jednou z nich je další příběh zkušené dětské psychoterapeutky, tentokrát o teenagerovi Kevinovi, který se na začátku románu utíká před lidmi do pomyslné klece stolů a židlí. Pod stolem a chráněn židlemi odmítá komunikovat a nikdo si s ním neví rady. Jeho lékařská anamnéza není k nalezení, není jasné, co se mu přihodilo a kdo mu ublížil. Torey L. Hayden, autorka řady velmi úspěšných non-fiction románů z prostředí školy pro děti s poruchami chování, krok za krokem rozplétá složitý případ dětské úzkosti, která u Kevina vedla k neřízené agresivitě. Dlouhodobá terapie a až neuvěřitelná míra empatie a pedagogické intuice vede k pomalému a těžkopádnému uzdravení zprvu nezvladatelného Kevina, kterému děti přezdívají Zvíře.

LiStOVáNí: Torey Hayden – Zvíře

19. září od 17 hodin – Sladovna Písek

Vstup: 80 Kč.

 

Spisovatel Robert Fulghum přijel začátkem května 2007 do České republiky pokřtít svou právě vydanou knihu Co jsem to proboha udělal? a připojil se k projektu LiStOVáNí.cz, který knihu zařadil do svého repertoáru. Proslulý americký autor, který nemá televizi, mobilní telefon ani e–mail, si přece jen založil webovou stránku (www.robertfulghum.com), na níž pravidelně zveřejňuje ve svém deníku krátká zamyšlení nad věcmi, které ho v životě, při psaní a na cestách potkávají. Robert Fulghum vybral ty nejzajímavější postřehy, příhody a témata a upravil je pro knižní vydání v duchu knih, kterými se jako spisovatel v 90. letech proslavil. Nyní se do České republiky vrací a vy ho nyní můžete vidět živě ve Sladovně.

LiStOVáNí: Robert Fulghum – Co jsem to proboha udělal

13. října od 19.30 hodin – Sladovna Písek

Vstup: 80 Kč

 

Akce je finančně podpořena Jihočeským krajem

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.