Přihlášení

Sladovna má letní hernu pro děti

4. 8. 2016 | Sladovna Písek | Diskuze (0) | Kultura

V Bílých trámech písecké Sladovny vznikla improvizovaná odpočinková herna pro děti. Je složena z vybraných prvků proběhnuvších výstav (například: S jídlem si (ne)hrajem či Malá planeta), které dohromady tvoří fungující celek.

Brokolice křížená s mrkví. Asi tak by se dala charakterizovat nová herna, kterou si v Písecké Sladovně mohou během letní sezony vyzkoušet všichni návštěvníci Galerie hrou. Vznikla spontánně. Není součástí dramaturgického plánu ani jiných programových dokumentů, prostě se vyskytla. V Bílých trámech zrovna nevisela umělecká díla, nekonala se v nich žádná beseda, debata ani jiná akce, a tak je obsadila zelenina – košťálová a kořenová.

Že je nuda hrát si s mrkví a brokolicí? Možná by byla, ale tahle nápaditá dvojka prošmějdila  sklady, vybrala z nich vše, o čem si myslela, že by děti mohlo bavit a z výstavního sálu udělala bezvadnou odpočinkovou hernu pro děti. Nevěříte? Přijďte se podívat! Čekají tu na vás klouzačky, obchůdek, kuchyň, tabule, převleky a hlavně dlouhé chvíle zábavy.

Nabídka Sladovny je během léta více než bohatá. Můžete navštívit kreativní a barevné Tiskařiště, proniknout do báječného světa loutek v Loutkové akademii, užít si tak trochu jiné zvuky v expozici Snivci, mágové a motýli, prozkoumat společně s nejmenšími dětmi nádherné Pilařiště, dozvědět se něco o výrobě piva, vyrobit si svíčku či mýdlo nebo navštívit kavárnu. A od srpna si na cestě do další expozice můžete odpočinout v improvizované zeleninové herně. Léto ještě nekončí. V písecké Sladovně je v plném proudu!

Fotogalerie k článku


Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.