Přihlášení

Se Sekerou na Špačka

7. 1. 2022 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Píseckou Trojici rozezní v neděli 16. ledna při společném koncertním vystoupení vynikající sólisté, houslista Josef Špaček a klavírista Miroslav Sekera.

Josef Špaček je houslista, který si svou hrou podmaňuje publikum celého světa a řadí se mezi nejvýraznější talenty své generace. Jeho hra vyniká technickou jistotou, virtuozitou, osobitým výrazem a širokým rozsahem barevnosti zvuku. Josef Špaček vystupuje s významnými orchestry po celém světě. V roce 2011 se stal historicky nejmladším koncertním mistrem České filharmonie a na této pozici setrval devět sezon až do roku 2020. Orchestr jej v roce 2016 jmenoval rezidentním umělcem.

Miroslav Sekera patří k výrazným osobnostem naší mladé klavírní generace. Jeho hra se vyznačuje smyslem pro barvu a jedinečností projevu. Získal řadu ocenění v mnoha významných soutěžích u nás i v zahraničí. Hře na klavír se věnuje od tří let, kdy jeho nevšední talent objevila vynikající pedagožka profesorka Zdena Janžurová. Současně s klavírem započal studium hry na housle. Díky umění hry na klavír a současně na housle byl vybrán do role malého Mozarta v oskarovém filmu „Amadeus“ režiséra Miloše Formana.

Vstupenky na recitál Josefa Špačka a Miroslava Sekery, který se vyznačuje špičkovou úrovní, zakoupíte na pokladnách Centra kultury nebo online na www.centrumkultury.cz.

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.