Přihlášení

Sborissimo Písek: jarní koncerty tradiční i moderní duchovní hudby

8. 4. 2015 | Miroslava Janoušková | Diskuze (0) | Kultura

V sobotu 11.dubna v lázeňské kapli ve Vráži a v sobotu 25. dubna v Klášterním kostele v Písku se veřejnosti představí smíšený pěvecký sbor Sborissimo Písek v rámci jarního turné. Na programu bude Truvérská mše od Petra Ebena, jednoho z nejvýznamnějších českých skladatelů, a v další části koncertu gospelová mše Kyrie od Stephana Zebeho.

Truvérská mše byla původně zkomponovaná jako skladba pro zpívající křesťanské folkové skupiny, inspirovaná středověkou hudbou truvérů s tradičním duchovním charakterem, za doprovodu fléten a klavíru. Naopak gospelová mše Kyrie je velmi jedinečným projektem, který byl představen ve více než 20 zemích světa, skládající se ze šesti rockově moderních, hudebně náročných a rozmanitých skladeb, inspirovaných černošskými duchovními písněmi, které mohou sloužit současně jako doprovod evangelia, nebo jako samostatný celek. Tuto část koncertu bude doprovázet sólistka Eva Přívozníková, na klavír zahraje Jiří Emmer a na perkuse Jan Hornych.

Repertoár Sborissima je velmi pestrý, sahá od renesančních písní, přes českou a moravskou lidovou tvorbu, tradiční i netradiční vánoční koledy, gospely a spirituály, jazzové skladby, pásmo Beatles a jiné moderní písně. Sborissimo vystupuje na kulturních akcích v Písku a okolí, na pěveckých festivalech a nejraději v prostorech s přirozeně krásnou akustikou.

V roce 2014 se písecký sbor zaměřil především na upevnění přátelství se sbory z partnerských měst z Caerphilly, Deggendorfu a z Velkého Krtíše. Na rok 2015 si Sborrissimo dalo za cíl uspořádat turné po Jižních Čechách s repertoárem převážně gospelové a tradiční duchovní hudby.

Sbor velmi úspěšně zahájil jarní koncerty velikonočním vystoupením před plným sálem v prostorách kláštera v Bechyni, v neděli 5.dubna. Sborissimo se těší na podporu věrných příznivců a velkou návštěvnost píseckého publika. Více informací na facebooku, či na stránkách sboru www.sborissimo.estranky.cz. Koncerty jsou podporované z grantového programu města Písek, za což při této příležitosti velice děkujeme. Vstupné je dobrovolné. Těšíme se na Vás!

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.