Přihlášení

RYBÁŘSKÉ SLAVNOSTI V BLATNÉ: Za kulturou a rybami parním vlakem!

3. 6. 2016 | Michaela Sikorová | Diskuze (0) | Kultura

Blatenské Rybářské slavnosti už patří mezi specifika tohoto jihočeského města. Nejvýznamnější kulturní událost v roce letos proběhne opět v blízkosti vody, a to na nábřeží zámku Blatná, v sobotu 25. června od 10:00. Slavnosti si nelze představit bez vynikajících rybích specialit a doprovodného kulturního programu. Letošní novinkou v programu je ale také jízda a prohlídka historického parního vlaku.

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT?

 

V první části programu (10:00 – 15:00) se představí především blatenská základní umělecká škola, která bude prezentovat své taneční a hudební obory. Zároveň mohou rodiče s dětmi zavítat na nádvoří zámku i do zámeckého parku, kde bude připraven zábavný dětský program a divadlo pro nejmenší.

Od 16:00 se na pódiu představí skvělí hudebníci české scény. Můžete se těšit na Annu Polívkovou, která je publika určitě více známa jako herečka, ale je také vynikající zpěvačkou. Na kytaru ji doprovodí Jakub Xavier Baro.

Hlavní hvězda letošních Rybářek – Gipsy.cz – vystoupí v 18:00. Tato kapela – v čele se zpěvákem, textařem a hudebníkemRADKEM BANGOU – je známá nejen tuzemskému publiku, ale je také jedním z nejznámějších českých interpretů v zahraničí. Jejich romano hip hop je díky originálnímu přístupu novým, svébytným a hlavně fungujícím žánrem.

Tímto koncertem ale Rybářské slavnosti v Blatné zdaleka nekončí. Hned po Gipsy.cz vystoupí energické seskupení Cirkus Problem, kteří se sami specifikují jako „parta punkových klaunů, co si založila hudební cirkus, ve kterém kombinuje balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house“. Program pak bude pokračovat až do půlnoci a těšit se můžete ještě na Fire Show a Votvíráky.

V neposlední řadě si přijdou na své i ti, kteří vyrazili na Rybářské slavnosti za gurmánským zážitkem. Nejen, že budou moci ochutnat rozličné rybí speciality, ale také se například dozví, jak zpracovat kapra do poslední šupinky.

V prostoru blatenských sádek budou během celého dne pořádány exkurze do zpracoven ryb a v odpoledních hodinách proběhne již tradiční hasičská soutěž O pohár starostky města. Stejně tak i blatenský lihovar již tradičně nabízí exkurzi ve svých prostorách (12:00 a 15:00, vstupné 50Kč).

 

PARNÍ VLAK NA TRATI STRAKONICE-BLATNÁ-BŘEZNICE a BLATNÁ-KASEJOVICE

 

Poměrně neobvyklou „atrakcí“ Rybářských slavností bude možnost projet se a prohlédnout si historický parní vlak, který je vypraven Českými drahami. Tažen bude parní lokomotivou řady 310, přezdívanou „kafemlejnek“ a bude sestaven z historických vozů 3. třídy. Konkrétně se má jednat o lokomotivu s označením 310.072 z Plzeňského depa, rok výroby 1899, která zajišťuje mimo jiné vozbu historických vlaků na Bezdružické lokálce.

Na Blatenské lokálky se parní vlak vrací po dlouhých sedmi letech – naposledy zde jely historické vlaky při příležitosti oslav 110. výročí zdejší železnice dne 13. června 2009.

Věříme, že si letošní slavnost užijete a odnesete si mnoho nevšedních a zajímavých zážitků.

 

Vstupné na Rybářské slavnosti: 100/50Kč (plná cena/ZTP, student, senior), děti do 12 let zdarma.

 

V parním vlaku bude platit zvláštní tarif (prodej jízdenek ve vlaku). Ceník naleznete na www.ckvb.cz nebo nawww.cd.cz/jihocesky-kraj/nostalgicke-vlaky .

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.