Přihlášení

Rockem proti rakovině je festival o pohodě

6. 5. 2012 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Rockem proti rakovině - plakát

RAŽICE – Příjemné prostředí lesního amfiteátru v Ražicích bude 19. května 2012 již po deváté hostit tradiční hudební festival Rockem proti rakovině. Akce je věnována Mírovi Málkovi, kytaristovi písecké skupiny Naven, který této zhoubné nemoci podlehl. V rámci festivalu jako obvykle proběhne sbírka, jejíž výtěžek bude věnován na boj proti rakovině.

„Letošní ročník je bez velkých mediálních hvězd, chtěli jsme podpořit hlavně kapely z regionu. Příští jubilejní ročník chceme udělat zase trochu jinak,“ uvedl za pořadatele Miroslav Pokorný, ředitel Divadla pod čarou.

Podle jeho slov je na hudební obsazení festivalu každoročně velký přetlak kapel. „My se snažíme vybírat vždy pohodové kapely s pohodovými lidmi, protože festival v Ražicích je především o myšlence, prostředí a pohodě,“ dodává Miroslav Pokorný.

Na festivalu vystoupí především kapely z regionu. Stálicemi akce jsou písecké kapely – crossoveroví Naven, rockoví básníci Inspiro nebo punkrockoví Nohama nad zemí. Představí se také znovuobnovená punková kapela Divokej západ, hardrocková formace Šutr, nebo strakoničtí punkoví dudáci Bajadéra Joy. Z Bechyně pak přijedou populární Žluté fijalky se svým pub rockem. Ze stejného města přijede také rocková formace Error. Hlavním překvapením bude vystoupení brněnské skupiny Red Hot Chilli Peppers revival. Celý program bude moderovat reportér České televize Jakub Kajtman.

V areálu je povoleno stanování, bohatý výběr pití i jídla je samozřejmostí. Festival začíná v 15 hodin. Vstupné: v předprodeji 70 korun, na místě 100 korun a majitelé klubových karet Divadla Pod čarou mají festival zcela zdarma.

Festival tradičně pořádá Divadlo Pod čarou s Osvětovou besedou Ražice, Cechem života a smrti a Záchranáři Písek.
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.