Přihlášení

Rock a blues rock v Divadelce v pátek 29.7.2011

21. 7. 2011 | Petr Hejna | Diskuze (1) | Kultura

TransEuropean sExpress, tedy volné sdružení muzikantů z rozličných kapel i jak název napovídá, mnoha národností, se po třech letech opět sejde v Písku

V době vzniku tohoto, přemnoho vystoupení za sebou majícího sdružení, bylo možno vidět u kytary Bulhara Mariána Angelkova (Blue Point), zpěv a kytaru zastával Černohorec Dragan Hoaxa (HH Blues), internacionalitu bandu potvrzoval excelentní foukačkář Ukrajinec Igor Shyckula (tou dobou Blues Box Heroes Romana Pokorného), Ital Lucas Taverna sekundoval za klávesami a Angličan Dave Mendez (J. Ledecký, Duende) řádil u sady baskytar. Své místo měli, a někteří stále mají, v kapele i „domorodci“, bubeník Jan Kirchner (Duende, Žalman & spol., dnes Lili Marlen), perkusista Honza Korbut (Çava, Slow Fingers), Petr Karkoška na slide kytaru (Blues No More) a osnovatel projektu TransEuropean sExpress Petr Hejna u elektrické kytary. Na webu bandu je vidno nespočet muzikantů, kteří se kolem později ustálené základní sestavy - která takřka kompletní do Písku zavítá, v posledních letech vyskytovali.

Do Divadelky kapela dorazí v sestavě Marián Angelkov (kytara, zpěv), mnohonárodnostní bard Vladimír Klarman (baskytara, zpěv), všestranný bubeník Petr Zimák (Strašidelný Elektrik Band, J. Šlupka Svěrák, Tomáš Klus, Old Timers, Jazz Spirit, Eva Emingerová, George Haslam, Imaginary Positively), dvojice Víťa Fichtner (Blues No More) a Igor Shyckula (Petr Kalanda Memory Band) foukací harmonika, jihočeský emigrant, kytarista Petr Hejna (2 Generations, Primátor Dittrich Experience, Imaginary Positively) a zahostuje si též namísto dříve dohodnutého, leč v daný čas vytíženého Romana Dragouna narychlo oslovený písecký klávesista Břeťa Bakala (začátky v brněnských seskupeních Jazz Duo, CH.A.S.A., později písecký Dolmen, Good Company, Teachers).

Repertoár sestává z živelně podaných bluesových standardů v rockovém pojetí, s častým zařazením skladeb známých v podání Gary Moora, oblíbence bulharského frontmana, a dojde zajisté jako obvykle i na rockovou klasiku, jako je Santana, Hendrix nebo Pink Floyd. Na webu kapely http://www.transeuropeansexpress.wz.cz  jsou další videa z koncertů v Praze, stejně jako třeba ze Šumperka, i ohlasy tuzemských i zahraničních návštěvníků spontánní produkce této party vyhraných muzikantů.

http://www.youtube.com/watch?v=MJrY_GIbik0 http://www.youtube.com/watch?v=gbUbQfvTWfA&feature=channel_video_title http://www.youtube.com/watch?v=2294rUuJeAo&feature=channel_video_title

0
0

Diskuze k článku +

3. 8. 2011 (09:40)  –  Petr Hejna

0
0

videa a fotky z akce: http://www.transeuropeansexpress.wz.cz/pi.htm

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.