Přihlášení

PŘEDNÁŠKA | V Hostinci U Štálichů se vypravíte na střechu Afriky – masiv Kilimanjaro

11. 4. 2023 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

ČÍŽOVÁ | Nenechte si ujít vyprávění Tondy Dudka, cestovatele a fotografa, který vás v pátek 14. dubna od 19 hodin zavede na nejvyšší horu Afriky Kilimanjaro (5895 m n. m). Povídání bude doprovázeno autentickými snímky z výstupu na tento masiv Tanzanie. Pokud máte na seznamu přání a snů zdolat tento symbol Afriky, určitě nesmíte chybět. Pořadatelé věří, že setkání některé nadchne natolik, že si výstup na Kilimanjaro na svůj seznam přidají.

Kilimanjaro je horský masiv téměř na rovníku v Tanzanii. Je složen ze tří nečinných stratovulkánů – Shira, Mawenzi a Kibo. Na vulkánu Kibo se ve výšce 5895 m n. m nachází nejvyšší bod Tanzanie a zároveň celého afrického kontinentu, vrchol Uhuru (v překladu Vrchol Svobody). Kilimanjaro leží ve velké příkopové propadlině, což je zlom táhnoucí se v délce pět tisíc kilometrů. Před půl milionem let zde probíhala intenzivní sopečná činnost, jejímž důsledkem byl mimo jiné i vznik masivu Kilimanjara. Hora je od roku 1973 součástí Národního parku Kilimnajaro a v roce 1987 byla tamní krajina prohlášena světovým dědictvím UNESCO.

Vstupné na přednášku je dobrovolné, rezervaci míst si můžete zajistit přímo v Hostinci U Štálichů nebo na tel. 775 211 332.

Pořadatelé se těší na vaši návštěvu!

Bližší informace:

Hostinec U Štálichů – Facebook

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.