Přihlášení

Pozvánka na Týden knihoven 2014 v Městské knihovně Písek

3. 10. 2014 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Každoroční celostátní akce Týden knihoven připadla v letošní roce na 6. – 12. října 2014. Pro tento již 18. ročník připravila Městská knihovna Písek bohatý program pro děti i dospělé, jehož ústředním tématem je hmyz ve všech podobách a užitích.

Inspirací nám byl především Ondřej Sekora s jeho Ferdou Mravencem a dalšími brouky, které znají malí i ti dříve narození čtenáři. V letošním roce si připomínáme 115. výročí narození tohoto českého spisovatele a ilustrátora, méně známého jako entomolog.

Můžete se  těšit například na zábavnou mravenčí stezku, kde dobrodružné povahy budou plnit úkoly. Na besedu s ochutnávkou medu a medových produktů, výstavu hmyzích úlovků píseckých amatérských entomologů nebo na workoshopy, kde se naučíte z nepotřebných věcí vyrobit věci užitečné a krásné.

Nevšední zážitek připravujeme na čtvrtek 9. října od 18:00 hodin na akci nazvané Hmyzí večer. Gurmáni  zjistí, jak chutná správně připravený hmyz pravými odborníky a uvidí, jak správně hmyzí menu připravit.

Již pravidelnou součástí TK je každoroční AMNESTIE, která připadá na středu 8. října a celý týden je přihlášení nových čtenářů zdarma.

Těšíme se, že využijete všech výhod, které v tomto Týdnu knihoven nabízíme a přijdete se podívat na některou z nabízených akcí.

Městská knihovna Písek

 

Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.