Přihlášení

Potulná pohádková země v písecké knihovně

14. 9. 2010 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Ilustrace V. Klimtové

Pouze 10 dní budete mít možnost vidět putovní výstavu kouzelných loutek pohádkových postaviček české výtvarnice a spisovatelky Vítězslavy Klimtové. Od 20. do 30. září obsadí dětské oddělení naší knihovny 13 postaviček strašidel, skřítků a dalších pohádkových bytostí. Nenechte si ujít tuto mimořádnou výstavu, která ač určena dětem, potěší i dospělé.

Vítězslava Klimtová, spisovatelka, grafička, ilustrátorka, známá strašidoložka a objevitelka pohádkové země plné strašidýlek, skřítků, víl, rusalek, se narodila v roce 1941 v Praze.
Dětství prožila v severních Čechách. V Jablonci nad Nisou maturovala na Střední umělecké škole bižuterní. Ve studiích pokračovala na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, kterou ukončila v roce 1976.
V současné době žije především v Pohádkovém domě ve vesničce Pičín u Příbrami, kde má výtvarný ateliér, ale také v Praze a ve Španělsku.

Hlavně děti si oblíbily její lexikony ohrožených druhů strašidel. Známé jsou také její knížky o rodině skřítka Drnovce. Vítězslava Klimtová napsala i několik knih pro dospělé čtenáře.

Kromě knižních a časopiseckých ilustrací se Vítězslava Klimtová v posledních letech víc věnuje také olejomalbě.
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.