Přihlášení

Posledních pár dní ve starém. Pak se Sladovna převlékne do nového

26. 4. 2017 | Sladovna Písek | Diskuze (0) | Kultura

Přijďte si ještě naposledy užít Leonarda. V polovině května oslavíme deset let a otevíráme nové výstavy.

ROZLUČKA S LEONARDEM

 

Blíží se Leonardův konec. Oblíbená výstava, která vás zavedla do světa renesanční osobnosti Leonarda da Vinci, bude ve Sladovně už jen do 30. dubna – tedy do této neděle. Poté bude rozebrána, zabalena a všechny vynálezy, objekty a veškerá umělecká díla se vydají na cesty.

 

MUSÍME ZAVŘÍT

 

Sladovna v letošním roce slaví deset let od svého otevření a my pro vás chystáme velké věci. Proto, abychom vše stihli připravit, musíme na nezbytnou dobu zavřít. Sladovna bude zavřená pouze na nezbytnou dobu od 1. do 12. května.

 

NOVÉ VÝSTAVY – ZAČÍNÁME 12. KVĚTNA

 

Pracovat se bude v sále, kde ještě před pár měsíci sídlila stále expozice věnovaná ilustrátorům. Tu nahradí dosud nejnavštěvovanější a nejoblíbenější výstava pro děti – Mraveniště, které bude tentokrát ze dřeva, bude v Galerii hrou nastálo a bude ještě zábavnější, ale také naučné.

Hned o patro výš připraví desítka výtvarníků deset unikátních golfových jamek. Až skončí, ve Vysokých trámech Sladovny vznikne unikátní desetijakmkové minigolfové hřiště. To bude velká paráda.

Leonardo sice Sladovnu opustí, ale opačnou cestou se vydá další osobnost. V Nízkých trámech se zabydlí významný český ilustrátor, který se narodil v Písku a má na svém kontě ilustrace v knize Malý princ. Jeho jméno je Vladimír Fuka.

Mimo třech nových expozic budou až do konce června pokračovat Barvy v #Laboratoři. Už teď ale pro všechny příznivce tohoto kreativního prostoru připravujeme nové téma, které představíme začátkem července.

To bude ale zábavné léto! Nové výstavy otevřeme slavnostní vernisáží v pátek 12. května v 18.30 hodin. Těšíte se? My ano!

 

PRO NEDOČKAVCE

 

Pozor, chcete si vyzkoušet Mraveniště dřív než ostatní? Pokud ano, máte možnost v úterý 9. května od 16 do 18 hodin, kdy se ve Sladovně bude konat akce Den Evropy s ROP Jihozápad, v rámci které bude Mraveniště v předpremiéře přístupné.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.