Přihlášení

Pobočka Městské knihovny Písek na nábřeží 1. máje zahájila provoz

26. 10. 2011 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Slavnostní zahájení pobočky MěK Písek

Městská knihovna Písek zahájila provoz pobočky umístěné ve 2. patře domu pečovatelské služby (nábřeží 1. máje). V nových prostorách budou mít uživatelé k dispozici nejen dostatečně rozsáhlý knižní fond a časopisy, ale i přístup k internetu.

Nově byl z dotace Ministerstva kultury ČR pořízen výpůjční protokol Clavius, který umožní pracovníkům knihovny mnohem lépe a efektivněji analyzovat výpůjčky a následně přizpůsobovat fond potřebám čtenářů. Pobočka umožňuje bezbariérový přístup. Otevírací doba byla stanovena na pondělí a středu od 9,00 do 13,00 a od 16,00 do 19,00 po oba dva dny.

Všem uživatelům knihovny je rovněž k dispozici klubovna umístěná ve stejném patře. Ve spolupráci s Pečovatelskou službou a jeslemi města Písku, která je oboustranně výhodná a efektivní při zajišťování kulturních potřeb seniorů, plánuje městská knihovna rozšířit nabídku služeb i o besedy, přednášky a další.

Nová pobočka vznikla v souladu s koncepcí rozvoje poboček Městské knihovny Písek. Využívá na jedné straně kvalitní prostory v domě s pečovatelskou službou, na straně druhé poměrně kvalitní vybavení pobočky Portyč s tím, že obě pobočky slučuje do jedné. Zachována je rovněž blízká přístupnost z lokality Portyč.


Kontakt:
Městská knihovna Písek
Alšovo náměstí 85
397 01 Písek
Tel: 382 214 385
http://www.knih-pi.cz

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.