Přihlášení

Pískovištěm se ponese i hudba. A to nejen od profesionálů.

2. 5. 2019 | Sladovna Písek | Diskuze (0) | Kultura

Najít v sobě kousek hrdiny a zazpívat si přímo na Pískovišti? Letos budou program na hudební stage na Fügnerovo náměstí tvořit spolu se sborem Fusion přímo návštěvníci Pískoviště. „V pátek 10. května od 13 do 16 hodin a v sobotu 11. května od 10 do 12 hodin se uskuteční FUSION FREE MIC, otevřená hudební zkouška pro veřejnost. To znamená, že si kdokoliv může přijít a zazpívat si spolu se sborem Fusion, zájmovou skupina mladých muzikantů a zpěváků od 13 do 21 let,“ vysvětluje produkční Sladovny Petra Mojžíšová.

Prostor bude připraven i pro hudebníky či kapely, které by do programu také chtěly přispět. V pátek od 19 do 21 hodin se na tomtéž místě uskuteční FUSION JAM SASSION. Pokud má někdo chuť vystoupit se svou autorskou tvorbou, dostane dvacetiminutový prostor v sobotu od 19 hodin po domluvě s organizátorem Štěpánem Navrátilem, kterého je možné kontaktovat na emailu stepan.navratil117@gmail.com.

Na této stage vystoupí také dva profesionálové. Jeden z nich bude známý český hudebník, klávesista, skladatel a zpěvák Roman Dragoun, který vystoupí sám v pátek od 17 hodin. Další bude multiinstrumentalista Vojta Violinist, který své umění předvede v sobotu od 18 hodin. V rámci Pískoviště přijede také s projektem Hudební lázně, meditativním ponořením do hudby, na který je nutná rezervace na email vojta.violinist@gmail.com.

Další hudba bude znít v okolí řeky Otavy. Konkrétně na rohu Sladovny a Hradu. „V předešlých letech jsme zde měli doprovodný program s názvem Tančírna, to se bude opakovat i letos.  Vystoupí kapely Kabaret Kajbar, MAMAPAPA, HUSO či Fekete Seretlek,“ upřesňuje program Petra Mojžíšová.

Na závěr sobotního programu v Palackého sadech zahraje Dj Milan from Sand na téma filmová hudba a improvizaci k videoprojekci.

„Na žádném z míst, kde budou hudebníci vystupovat, nebude podium. Muzikanti tak budou na úrovni diváků,“ dodává Mojžšová.

Autor: Kristýna Barchini

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.