Přihlášení

Pískoviště ani městská slavnost letos na jaře nebudou

1. 4. 2020 | Martin Zborník | Diskuze (0) | Kultura

Dnes oficiálně oznámilo Město Písek na svém webu, že tyto stěžejní kulturní akce neproběhnou. Padla za oběť koronaviru. Ač je to smutné, nedá se nic dělat. Je to racionální, rozhodné ale také rozumné rozhodnutí vedení našeho města. Vzhledem k tomu, že je potřeba na jejich přípravách pracovat dlouho dopředu, tak panující velká nejistota způsobuje větší chaos a škody pro pořadatele i účinkující. Zdraví je přeci přednější. V lepších časech si to vynahradíme.

Vzhledem k mimořádným opatřením proti koronavirové epidemii město rozhodlo o zrušení tradičního jarního Pískoviště plánovaného na 22.-24. května 2020 a také městské slavnosti „Dotkni se Písku“, která se měla uskutečnit v termínu 12.-13. června 2020. Organizátoři ještě zvažují případné uspořádání akcí menšího rozsahu na podzim v závislosti na aktuální situaci a možnostech realizace.

 

„Po dohodě s pořadatelem bude zrušen letošní závod dračích lodí, plánovaný na polovinu května. Naopak zachovány zůstávají Sochy z písku v Písku,“ uvádí Edita Kučerová z odboru školství a kultury. „Nenastanou-li další okolnosti bránící tvorbě obřích pískových soch, vyzdobí díla s námětem 777 let města Písku v závěru května náplavku řeky Otavy u Kamenného mostu.“

V přilehlé Čechově ulici by měla být instalována doprovodná venkovní výstava, která tentokrát prostřednictvím historických fotografií představí město Písek a jeho obyvatele. K výročí města vzniká dále reprezentativní publikace se 777 fotografiemi dnešních autorů a připravován je i krátký videospot zachycující významné historické okamžiky města i jeho současnost.

Irena Malotová, tisková mluvčí

 

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.