Přihlášení

PísekTV: přechod na Hradiště, spor o web pisek.eu a maškary

22. 2. 2015 | Zdenka Jelenová | Diskuze (6) | Kultura

Nové vydání PísekTV – čtvrthodina zpráv z Písku a okolí: tentokrát přechod na Hradiště, spor o web pisek.eu, házenkářky a Písecké maškary.

  • Kdy a jak bude vybudován nový železniční přechod na Hradiště? SŽDC se zavázalo, že to bude koncem léta 2015. V rozpočtu města je na tento projekt naplánována částka 1,5 milionu korun.
  • O tom, jak vznikal a čemu má sloužit web pisek.eu, hovoří Tomáš Poskočil, což je živnostník podnikající v cestovním ruchu a člen komise cestovního ruchu (vystupuje jako hlavní kritik současné podoby webu – nelíbí se mu v podstatě vůbec nic) a Karolína Bočková, vedoucí kanceláře destinačního managementu (funkčnost, podobu i náplň webu obhajuje).
  • Písecké házenkářky porazily v důležitém pátečním zápase soupeřky z Veselí nad Moravou.
  • Maškary v ulicích Písku a na závěr kulturní típek a kino-koutek.

0
0

Diskuze k článku +

23. 2. 2015 (02:25)  –  Tomáš Poskočil

0
0

tak pozor, toto bych rád uvedl na pravou míru! Kluci z Písek TV mě oslovili, že z různých stran slyšeli kritiky o webovkách a ptali se mi na můj názor. Rozhovor trval cca 15 minut a během něho jsem několikrát řekl, že stránky mimo řady záporů a chyb (uvedených v reportáži) mají i své klady, jako je kolizní kalendář, možnost vkládání akcí samotnými pořadateli, což jsem si sám úspěšně ozkoušel. I jsem chválil slečnu Holou a pracovnice z Infocentra, že s nima byla dobrá spolupráce při vkládání fotek a dalších informací. Takže to prosím nekategorizujte, že se mi na stránkách nelíbí vůbec nic! Chápu kluky z Písek TV, že z dlouhého rozhovoru vyseknou 3 věty. I tak je ta reportáž o stránkách celkem dlouhá, přesto si myslím, že je vyvážená a jsem moc rád, že vyslechli obě strany, což jsem si dal i jako podmínku, pokud vystoupím veřejně. Protože jak jsem se dozvěděl, kluci z Písek Tv oslovili přede mnou více lidí, ale nikdo nechtěl veřejně vystoupit… Je jasné, že tady na "Oranžovém Světě" budete ze mě dělat hlupáka, zvlášť když webové stránky města vznikaly pod ochranou rukou Vaší modly. Vaší propagandu včetně oslavných ód na webovky jsme si tu také přečetli, strhla se kolem toho diskuze, asi netřeba se k ní vracet. Osobně si myslím, že se Písek TV konečně pokusil o trochu investigativity a že si sám divák udělá obrázek. Váš komentář k reportáži mě tak trochu vrací do dob, kdy ke všemu bylo třeba předřečníka, který předem poukázal na imperialistické živly a nepřítele režimu a dobředu naváděl diváky, komu mají věřit… Ale budiž, je to tady Váš web, piště si tu, co Vám příjde vhodné…

Odpovědět

23. 2. 2015 (07:27)  –  Zdenka Jelenová

0
0

Vážený pane Poskočile, já zírám – co se Vám to v noci přihodilo nepěkného, že si to vylíváte tady na stránkách? S tvůrci PísekTV (familierně je nazýváte "kluci" – nevím, co tím chcete zdůraznit…), kterým držím palce, jsme se domluvili na spolupráci, tedy výměně vzájemných UPOUTÁVEK, tohle je jedna z nich, nikoliv "KOMENTÁŘ" – prostě to shrnulo OBSAH jejich zpráv. Ta výměna názorů ohledně webu pisek.eu v jejich reportáži je vyvážená a povedená. A jako zásadní kritik těch webových stránek přece vystupujete od počátku a pod svým jménem, sám od sebe a nikoliv jen teď v jediné reportáži, proč probůh kvůli svému vlastnímu názoru teď úplně nesmyslně napadáte Písecký svět???

Odpovědět

23. 2. 2015 (10:46)  –  Tomáš Poskočil

0
0

Vážená paní Jelenová, promiňte, ale nepřijde mi úplně košer, když dopředu o mě napíšete "hlavní kritik jeho současné podoby – nelíbí se mu v podstatě vůbec nic". První část bych ještě bral, i když rozhodně nejsem "hlavní" kritik, docela byste se divila kdo a jaký názor na stránky má. Druhá část je však podle mě zavádějící a ve výšše napsaném příspěvku to také vysvětluju… Navíc když pak k paní Bočkové napíšete její funkci, tak bych také uvítal, kdybych nebyl označen jen jako "kverulant co všechno kritizuje", ale třeba alespoň jako živnostník podnikající v cestovním ruchu nebo člen komise cestovního ruchu. Toť vše. A slovem "kluci" se tady v Písku označujeme skoro všichni, kdo se alespoň trochu známe, dívím se, že jste si toho ještě nevšimla… :-)

Odpovědět

23. 2. 2015 (12:27)  –  Zdenka Jelenová

0
0

OK, dopíšu Vám tam titulek, pokud myslíte, že Vás Písečáci neznají… A k meritu věci: opravdu tam kritizujete web velmi zevrubně, takže myslím, že jako upoutávka na něco, na co se má pak čtenář podívat sám a vlastní hlavou zhodnotit relevanci prezentovaného, je to košer. Možná poněkud bulvárněji pojato – ale UPOUTÁVKA má především UPOUTAT – tedy zvýšit sledovanost. Nikoliv komentovat a řešit další souvislosti. A myslím, že bych tuto diskusi už ukončila, nic ve zlém, vůbec jsem nepředpokládala, že by se Vás to mohlo nějak dotknout – myslela jsem, že máte zájem, aby Vaše názory slyšelo co nejvíc lidí, když už věnujete čas a energii jejich formulování pro kameru…

Odpovědět

24. 2. 2015 (09:44)  –  Magdalena Myslivcová

0
0

Tomáši, Tomáši, Ty v tom máš nějaký zmatek. Rozhodl jsi se aktivně vystupovat jako kritik turistického webu a poskytl rozhovor pro TV, kde na něm nenecháváš nit suchou. Provozovatel TV měl zájem o upoutávku na PS a my vyšli vstříc. Neměl bys projevit spíše radost, že Tvou reportáž publikujeme, než si stěžovat? Dobře víš, že prostor pro příspěvky a diskusi poskytuje PS všem a rovnou měrou, sám ho často využíváš, proč si stěžuješ na oranžovou barvu? Ty jsi oranžový? Když bude celé politické spektrum využívat nabízený prostor pro komunikaci s občany, bude PS hrát všemi barvami, záleží to jen na jejich aktivitě. Podle mého názoru je bezmezná kritika turistického webu součástí křížového tažení proti Kanceláři destinačního managementu. Že by za tím byla zase nějaká modla, kluci a holky…, kocourkovští sousedé? Ostatně původní turistický web byl dlouhé roky dost zoufalý, pamatuješ, jak jsi ho v komisi CR kritizoval? Možná by si konečně mnohem větší pozornost zasloužil web města Písek, který je příšerný a kritizovaný napříč všemi volebními obdobími…. Když už neuspěl návrh na propojení obou webů a vytvoření jedné moderní prezentace.

Odpovědět

24. 2. 2015 (10:47)  –  Mgr. Vojtěch Blažek

0
0

:D

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.