Přihlášení

PísekTV bezproblémová: Zvířátka, děti, výstavy, IHC a muzika

30. 3. 2015 | Zdenka Jelenová | Diskuze (1) | Kultura

Další dvacetiminutový díl Písek TV byl na youtube publikován v neděli 29. března večer a věnuje se několika událostem v Písku a okolí v uplynulých dvou týdnech.

Na začátek Lukáš Nebes krátce navštívil debatu Píseckého světa Občan versus Politik, útulek pro psy ve Strakonicích a Záchrannou stanici volně žijících zvířat v Makově. V další části se diváci dozvědí od Václava Kysučana o dětské soutěži mateřských škol v kreslení Moje vesnice a spolu s Kateřinou Petříkovou se zúčastní otevření nové expozice Sladovny Písek Pilařiště.

 

O víkendu 28.-29. března se u Žižkovy mohyly uskutečnily velkolepé oslavy 595. výročí Bitvy u Sudoměře – na PísekTV poměrně rozsáhlou a obrazově pestrou reportáž připravila Markéta Havlová.

 

Ve sportovní rubrice komentuje Klára Dušková vítězství IHC Písek nad HC Slavoj Velké Popovice. V sekci kulturní, před obvyklým závěrečným kinokoutkem, reportáž Václava Kysučana z Cool Spring v Kavárně U Vavřiny – akce, která byla zároveň přípravou a pozvánkou na festival Cool v Plotě, Ten se bude konat 11.-12. září 2015 a hlavní organizátor Ivo Voříšek slibuje: „Bude to nejlepší akce tohoto roku, fakt dobrý umělci! Lidi, kteří mají zájem o něco víc, než jednoduchou a prostou zábavu, ať přijdou na Cool v Plotě!“

Poznámky PS:

  • Pro Písečáky, kteří ne všichni rozumí plynné angličtině, by asi bylo vhodné pokusit se přeložit, co U Vavřiny říká „temný folkový písničkář“ Troy Mighty z Kalifornie, vystupující pod názvem Dead Western.
  • Po určitých pokusech věnovat se píseckým problémům se zdá, že Písek TV se vydává cestou bezproblémových, pozitivních, uhlazených reportáží o povedených akcích. Nic proti tomu – ale aspoň troška investigativní práce by jistě také přilákala a zajímala místní diváctvo…

 

 

 

 

0
0

Diskuze k článku +

31. 3. 2015 (00:44)  –  Luděk Blaha

0
0

"Písek TV se vydává cestou bezproblémových, pozitivních, uhlazených reportáží o povedených akcích"
Tedy nevidím na tom vůbec nic špatného. Naopak. Už je na čase, abychom se také občas dozvěděli něco příjemného a povzbudivého. Že se někomu něco povedlo, že se zadařilo a že to dobře dopadlo.
Těch tragédií, katastrov, gaunerů a všelijakých svinstev jsou zpravodajství plná až po střechu. Kdyby někdo někdy natočil reportáž o člověku, který ráno odjel do práce a odpoledně se vrátil živ a zdráv, a ke všemu ještě s úsměvem na rtech, asi by to se mnou seklo.
Takže jen tak dál, milí, mladí TV tvůrci.

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.